Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adjunctul Poliţiei Capitalei, reţinut pentru luare de mită

ro

14 Oct, 2015 22:47 1603 Marime text
Adjunctul Poliției Capitalei, Roberto Ababei, a fost reținut, în această seară, de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta este suspectat că a luat mită 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlată, promiţând că va interveni în sprijinul acestora la poliţişti de la Economic, potrivit romaniatv.net.
 
Roberto Ababei va fi dus, mâine, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, potrivit unui comunicat emis de DNA.
 
Potrivit procurorilor, în perioada 14 iulie - 6 august 2015, Roberto - Ştefan Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, în mod direct şi pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală 13.000 euro (în două tranşe 3.000 respectiv 10.000 euro) şi produse alimentare, lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală, săvârşite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.
 
Roberto Ababei este director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2.
 
Sursa foto: puterea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii