Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adjunctul asistentului secretarului de stat american Frank A. Rose se deplasează în România

ro

29 Mar, 2015 09:07 963 Marime text
Adjunctul asistentului secretarului de stat american pentru controlul armamentelor și verificare Frank A. Rose se va deplasa în România, Israel și Turcia, în perioada 28 martie-4 aprilie, pentru consultări privind securitatea spațială, apărarea antirachetă și alte subiecte bilaterale și multilaterale de securitate, informează site-ul Departamentului de Stat al SUA, citat de Agerpres.

La 30 martie, adjunctul asistentului secretarului de stat Rose se va întâlni cu oficiali români de rang înalt din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe pentru a discuta despre cooperarea în domeniul apărării antirachetă, controlul armelor și alte subiecte legate de Alianța NATO.

De asemenea, el se va exprima la Universitatea Româno-Americană și la Școala Națională de Studii Politice și Administrative în legătură cu progresele înregistrate în arhitectura de apărare antirachetă SUA-NATO.

La 30 martie-1 aprilie, adjunctul asistentului secretarului de stat Rose se va întâlni cu oficiali israelieni. La Tel Aviv, el se va întâlni cu înalți oficiali din Ministerul israelian al Apărării pentru a discuta o serie de subiecte bilaterale de securitate. La 1 aprilie, el se va întâlni cu înalți oficiali din Ministerul Afacerilor Externe la Ierusalim pentru a discuta despre cooperarea strategică bilaterală.

Pe 2-4 aprilie, adjunctul asistentului secretarului de stat Rose se va deplasa la Ankara, Turcia. În acest timp, el va conduce delegația SUA la consultările cu înalți oficiali din Ministerul turc al Afacerilor Externe și alți oficiali cu privire la o varietate de chestiuni strategice de interes reciproc.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: geneva.usmission.gov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii