Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Florea, propunerea pentru conducerea DNA "Nu cred că România este una dintre cele mai corupte ţări din UE sau lume"

ro

09 Sep, 2018 21:44 985 Marime text
Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a vorbit la România TV despre schimbările pe care le va face în instituţie, dacă va fi numită în funcţie de Klaus Iohannis.
 

"Părerea mea ca om, fără a implica părerea că aş fi candidat la şefia DNA: nu cred că România este una dintre cele mai corupte ţări din UE sau lume. Ar trebuie să avem un tablou foarte riguros al acestui fenomen al corupţiei, în sensul de a vedea despre ce dosare e vorba, ce dosare se instrumentează, unde a penetrat corupţia domeniile de activitate. Până atunci vorbim la modul generic de un fenomen al corupţiei", a spus Adina Florea la România TV.



Ea a mai declarat că, în cazul în care va conduce DNA, nu vom mai avea parte de "festivalul cătuşelor" din timpul mandatului Laurei Codruţa Kovesi. "Urmărirea penală e confidenţială, nu reprezintă un festival, un spectacol. Implică destinele unor oameni şi analizarea răspunderii penale a unor oameni, nu cred că este necesar să-i expunem presei sau publicului. România a fost deseori condamnată la CEDO, prin urmare nu, nu cred că e necesar să defilăm cu oamenii în cătuşte. Comunicarea publică a avut o finalizare nefericită, s-au dispus soluţii de achitare definitivă, aşa că defilarea asta nu a făcut bine nimănui", a mai spus Adina Florea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii