Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Un necunoscut cu o traistă de bani, la Steaua!" Adevărul despre Gigi Becali iese la lumina după 17 ani

ro

08 Mar, 2015 11:32 1868 Marime text
Într-o perioada în care „marca Steaua" este în atenţia tuturor, tot mai multe poveşti despre momentul intrării lui Gigi Becali în fotbal încep să apară, scrie sport.ro.

În urmă cu 17 ani, Alin Savu era la CS Steaua şi a asistat la momentul rupturii clubului de fotbal de Armata. Trecerea nu a fost deloc calmă, iar acesta îşi aminteşte clipă în care numele lui Gigi Becali a fost introdus pentru prima oară la masă discuţiilor, relatează sport.ro.

„Au trecut deja 17 ani, detaliile nu mai au importanţă. La vremea respectivă, comandatul clubului era Cristian Gaţu, care îi luase locul lui Cornel Otelea, iar şeful secţiei de fotbal era Marcel Puşcaş. Din dispută de orgolii dintre cei doi doi, vis-a-vis de modalitatea de privatizare a echipei de fotbal, cerută în mod expres de către FRF şi UEFA, a rezultat o măsură absolut pripită ale cărei urmări se văd şi astăzi", şi-a amintit acesta într-o discuţie purtată la Sport Total FM, notează sport.ro.

„Gaţu, care este un munte de orgoliu, nu a acceptat sugestiile lui Marcel Puşcaş, care concepea altfel transformarea clubului. Drept urmare, Puşcaş a fost schimbat din funcţia de şef al secţiei de fotbal, iar Gaţu a organizat o aşa zisă Adunare a Acţionarilor şi a înfiinţat Asociaţia Sportivă Fotbal Club Steaua cu un Consiliu de Administraţie şi cu vreo 80 de membri fondatori, fiecare cu o contribuţie modică", a mai adăugat Alin Savu.

Acela a fost momentul în care Steaua a ajuns în mâinile lui Viorel Păunescu, iar Piţurcă a fost adus antrenor. Clubul avea însă nevoie de bani, potrivit sport.ro. „Preşedintele CA a fost ales domnul Viorel Păunescu, iar fără o baza materială, în mai puţin de un an, Piţurcă fiind antrenor, Steaua s-a văzut în situaţia de a nu mai face faţă cheltuielilor minime de care era nevoie. Deşi, în urmă celor trei participări în Liga Campionilor, exista un fond de bani primiţi de la UEFA, dar se terminase, pentru că nimeni nu alimenta bugetul echipei de fotbal. Prin urmare, la un moment dat, Victor Piţurcă l-a adus pe Gigi Becali, prieteni fiind, pe post de salvator, care a venit cu traista de bani. Aşa s-a infiltrat Becali, un necunoscut până la dată respectivă".

Alin Savu a fost chemat la club, după ce s-a pensionat, dar a refuzat oferta:

„În 1998, la câteva luni de la acest episod m-am pensionat. Apoi, domnul Babiuc, ministrul Apărării de la aceea vreme, care nu-l agrea pe Gaţu, mi-a propus să preiau funcţia de preşedinte al clubului. Pentru asta i-am cerut să refacă AG prin care echipa de fotbal s-a rupt de CS Steaua. Nu a acceptat, iar de teama scandalului de presă, am declinat şi eu oferta. Mă tem că, în acel moment, a refuzat din cauză că povestea era deja derulată, în sensul că Becali se infiltrase la nivelul conducerii Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv a şefului de Stat Major, generalul Cioflină, răspunzător de clubul Steaua", a mai relatat Alin Savu.

„Prin urmare, echipa a plecat strâmb încă de pe vremea aceea. Nouă asociaţie sportivă, FC Steaua, a preluat toate activele echipei de fotbal, inclusiv jucătorii, fără niciun ban, printr-un proces verbal sau o înţelegere care a fost semnată, la ora aceea, şi de Radu Vasile, primul ministru de atunci. Toată dispută de astăzi pleacă de acea construcţie strâmbă din urmă cu 17 ani", a mai povestit acesta.


Sursa: sport.ro
Sursa foto: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii