Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevăratul motiv al genocidului de la Mangalia de ce tremură de frig 50.000 de oameni

ro

17 Feb, 2012 21:10 1672 Marime text
mangalia-claudiutusac19.jpgPrimarul demis Claudiu Tusac (PSD) e băgat până-n gât în afacerea Callatis Therm. Tot sudul litoralului va fi conectat la reţeana naţională de gaz, iar furnizorul ar urma să fie chiar această firmă. Tusac a adus în faliment oraşul tocmai pentru a arăta că, fără el, oamenii nu vor avea căldură în case. Arestarea directorului general al SC Callatis Therm SA Mangalia, Nikitas Adrian Simion, nu a rezolvat nici pe departe problema căldurii în oraş. Ba situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult după ce, ieri, viceprimarul Constantin Simion a anunţat rezilierea contractului cu SC Callatis Therm şi a pus sigiliu pe uşa firmei şi a centralelor termice din oraş, pentru a grăbi preluarea producerii şi alimentării cu energie termică de către Consiliul Local Municipal.

Cei 1,5 milioane lei alocaţi de guvern din fondul de rezervă sunt blocaţi astfel în contul primăriei Mangalia deşi Callatis Therm emisese pentru această sumă o factură pentru achiziţionarea combustibilului. Viceprimarul nu a emis însă ordinul de plată şi procurarea combustibilului nu a mai fost posibilă.

Primarul interimar vrea să rezolve singur problema

Oraşul e tot fără căldură. E zarvă mare însă, inspectori ai Corpului de Control din Ministerul Administraţiei şi Internelor au descins de la primele ore ale dimineţii la primărie şi la sediul firmei de termoficare. Se verifică documente, se discută cu angajaţii, însă viceprimarul Constantin Filimon lipseşte. Este plecat la Bucureşti pentru a convinge guvernul să aprobe alocarea unei cantităţi de 2.500 tone de combustibil de la rezervele de stat, până trece iarna.

Dacă nu obţine combustibilul, va ruga guvernul să instituie starea de alertă la Mangalia şi, în acest fel, autoritatea locală să poată ocoli legea achiziţiilor publice, pentru achiziţionarea de urgenţă a motorinei, sărind astfel peste SC Callatis Therm. Nu mai răspunde nimănui la telefon, nici măcar prefectului Claudiu Palaz.

Consilierii locali,cârcotaşi, spun că „vrea să rezolve singur problema căldurii în speranţa că va reintra în graţiile şefilor PSD de la Constanţa şi îi vor permite să candidezeîn locul primarului demis Mihai Claudiu Tusac".
Între timp, directorul arestat a făcut recurs la decizia judecătoriei Mangalia urmând ca Tribunalul Constanţa să decidă dacă va mai rămâne încarcerat sau va fi cercetat în libertate.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/genocidul-de-la-mangalia-lacomia-rechinilor-politici-condamna-la-inghet-zeci-de-mii-de-oa-96687.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii