Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Addiction” şi “Vertigo” pe urmele lui Teo Peter Rockerii au cântat în faţa unei săli aproape goale

ro

28 Aug, 2011 16:36 4757 Marime text

cristi_ilie_vertigo.jpgCea de-a treia seară a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2011 i-a adus pe scena Teatrului de Vară Soveja din pe cei nouă finalişti de la secţiunea Interpretare şi pe cei şase de la secţiunea Creaţie. În partea a doua a serii au urcat pe scenă şi cele 10 formatii care au intrat în concurs la cea mai nouă secţiune a festivalului, secţiunea rock "Teo Peter".

Piese noi în finala de la Interpretare

addiction.jpgFinaliştii de la Interpretare au venit în faţa juriului cu piese noi Au urcat pe scenă în urma tragerii la sorţi, Nicoleta Ţicală care a interpretat piesa "Pentru dragostea ta", Elena Rodica Tudor - "Ochii tăi", Ioana Diana Prepeliţă - "Uită nostalgia", Daniela Marin - Nu-mi ucide sufletul", Alin Ignat - "Dacă într-o zi mă vei iubi", Iolanda Florina Ulmeţeanu - "Lasă-mă să te iubesc", Lorena Maria Muntenaş - "Eu te aştept iubire", Cornelia Goda - "Mai frumoasă" şi Oana Diana Radu cu "Salcia" lui Horia Moculescu.

Creaţia, disputată de 6 compozitori

cristian_ilie_solit_vertigo.jpgLa secţiunea Creaţie au fost prezente doar şase piese, juriul anunţând că ediţia din acest an a fost foarte slabă, aşa se explică şi numărul mic de melodii calificate în finală. De asemenea, a existat şi o piesă descalificată pentru plagiat, "Vei mai fi", muzică şi text Virgil Popescu. Piesa a mai fost interpretată la Mamaia într-o altă varinată, în urmă cu 15 ani de Marina Florea.

Piesele care au rămas în concurs au fost "Doar a ta" compozitori Liviu Cocoru, Marius Drăghici, Cătălin Fântâneanu, Dumitru Cătălin şi Ana Maria Popa, "Mi-e dor de ochii tăi" - Georgian Sorin Zlat, "Doar noi" - Gabriel Băruţă, cel care a compus şi piesa Hotel FM cu care România a participat în acest an la concursul Eurovision, "Mereu învingător" - Tudy Zaharescu, "Sunt gelos" - Adrian Romcescu şi "Ciao amore, come stai?" - Marcel Dragomir.

Rockerii au cântat în faţa unei săli aproape goale

overdrive.jpgDupă spectacolul finaliştilor, a venit rândul trupelor înscrise la noua secţiune a festivalului, Rock „Teo Peter", să urce pe scena Teatrului de Vară Soveja. Constănţenii de la Vertigo erau nerăbdători să intre în scenă încă de la primele acorduri de chitară a celor de la "Fire Escape", care au deschis secţiunea rock. Din păcate a avut de aşteptat mai bine de o oră şi jumătate, trupa Vertigo încheind concursul "Teo Peter".
În concurs a intrat şi Alexandru Daniel Anghel, fratele interpretei Monica Anghel, solistul trupei „Fără precedent". Au primit aplauze bucureştenii de la "Pasager", consideraţi favoriţi la secţiunea "Teo Peter". Solistul şi compozitorul Ovidiu Anton este unul dintre foştii elevi ai Şcolii vedetelor lui Titus Munteanu. Cele zece trupe care au evoluat la Mamaia la secţiunea rock au fost Addiction, Fără Precedent, Fire Escape, Harmony, Magnum Opus, Marcă Înregistrată, Overdrive, Pasager, Tips şi Vertigo.

trupa_pasager.jpg„Vreau să vă spun că la preselecţii am ră­mas plăcut surprins de bucuria sinceră de a cân­ta a concurenţilor de la Secţiunea Rock, care au un apetit special pentru acest gen muzical şi văd că şi în concurs s-au prezentat onorabil", a de­clarat Mădălin Voicu, preşedintele juriului de la Mamaia.

Duminică seara, premii, laureaţi şi Cargo

Gala laureaţilor începe la ora 21.00, şi vor fi acordate premii la fiecare secţiune. Marele premiu al festivalului este o maşină Skoda Fabia iar festivalul se va încheia cu un recital al băieţilor de la Cargo.
Premiile care vor fi oferite la cele trei secţiuni sunt de 1.500 euro (locul I), 1.000 euro (locul II) şi 500 euro (locul III). Acestora li se vor adăuga Premiul In memoriam "Teo Peter" şi două premii speciale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, plus un premiu oferit de Fundaţia Internaţională "Ion Voicu". La Sec­ţi­u­nea Interpretare, premiul va reveni integral in­terpretului, în timp ce la Secţiunea Creaţie pre­mi­ile se vor vor împărţi astfel: 60% compozitori, 30% interpret şi 10% textier. Este o premieră! Până acum, la Creaţie, niciodată interpretul nu a luat 30%, iar textierul doar 10%. Trofeul Mamaia 2011 va fi decernat de Consiliul Judeţean Constanţa. Câştigătorul se va alege în şe­dinţă extraordinară de CJ din unul dintre câş­ti­gă­to­rii secţiunilor. După decernarea Trofeului Ma­ma­ia 2011, premiile de la secţiunea de unde a fost ales câştigătorul trofeului se vor acorda în ordinea descrescătoare a notelor, câş­­ti­gă­torul nemaintrând în acest clasament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii