Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii grave la adresa lui Adrian Curaj, propus la Educaţie

ro

15 Nov, 2015 20:05 1966 Marime text
Adrian Curaj, în vârstă de 57 de ani, este propunerea lui Dacian Cioloş la funcţia de ministru al Educaţiei. El este profesor la Automatică, Politehnică Bucureşti, şi a fost consultant al Băncii Mondiale, UNESCO şi Comisei Europene pentru realizarea de studii pe educaţia terţiară, pe politici în ştiinţă şi inovare.
 
Sindicatul "Radiaţia" din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei (INFLPR) lansează o serie de acuzaţii grave la adresa acestuia.
 
"Ne exprimăm consternarea ca urmare a desemnării lui Adrian Curaj pentru ocuparea funcţiei de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Sindicatul nostru a demascat în ultimii trei ani abuzurile, şantajul şi ameninţările acestuia la adresa cercetătorilor, toate culminând cu tăierile masive de fonduri pentru contractele de cercetare în derulare, cu peste 50% an de an începând cu 2013", se arată într-un comunicat.
 
Mai mult, Sindicatul a acţionat în instanţă Ministerul, UEFISCDI şi pe Adrian Curaj şi Tudor Prisecaru, preşedinte al ANCSI. "Acţiunile abuzive ale acestora fac obiectul Dosarului 4267/2/2015 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Cu adevărat periculos este faptul că în dată de 24 martie 2015 a fost depusă o plângere penală la DNA împotriva acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, ameninţare şi şantaj. Deşi am făcut două cereri, pe 9 aprilie 2015 şi 10 octombrie 2015 pentru a află numărul dosarului şi numele procurorul desemnat în acest caz, cererile au rămas fără răspuns. Protecţia de care se bucură aceste persoane ne îngrijorează, atât din cauza încredinţării domeniului educaţiei şi cercetării pe mâna unei persoane asupra căreia există dovezi covârşitoare că a săvârşit fapte de natură penală şi corupţie, cât mai ales pentru suspiciunile că, în aceste condiţii, procesul civil nu se va desfăşura în mod corect", se arată în comunicatul remis presei astăzi de INFLPR.
 
Adrian Curaj este din 2010 directorul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI). Este profesor la catedră Managementul Cercetării şi Director al Centrului de Management Strategic şi Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi şeful Catedrei UNESCO pentru Politici în Ştiinţă şi Inovare la Şcoală Naţională de Studii Politice şi Administraţie Publică (SNSPA), potrivit site-ului Fundaţiei Universitare a Marii Negre.
 
În 1983 a absolvit Electronică şi Telecomunicaţii, iar în 1998 a obţinut titlul de doctor în Sisteme Automate, la Universitatea Politehnică din Bucureşti. În perioada 2001-2003 a urmat un master în Administrarea Afacerilor (EMBA) la ASEBUSS - Institute of Business and Public Administration Bucharest în parteneriat cu University of Washington în Seattle, în 2002-2003 a obţinut un certificat în Administrarea Afacerilor la aceeaşi instituţie, de dată această în parteneriat cu Kennesaw State University, iar în 2007 a obţinut un certificat postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare.



sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii