Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace filmează la Constanţa

ro

18 Sep, 2015 00:35 1791 Marime text
Actorii Willem Dafoe şi Noomi Rapace se află, în aceste zile, la Constanţa, unde filmează pentru thrillerul SF "What Happened to Monday?", în zona veche a oraşului, iar scenele realizate la malul mării vor reprezenta aproximativ 15 minute din producţie. După ce a lucrat mai multe săptămâni în studio, s-au început, marţi, filmările exterioare la Constanţa, iar joi seară, actorii principali, regizorul şi alţi membri ai echipei au avut o întâlnire cu presa în Piaţa Ovidiu, zona aceasta fiind în apropierea locaţiilor alese pentru producţie. Bugetul acestui film se ridică la 20 de milioane de euro.
 
Regizorul Tommy Wirkola a declarat, la conferinţa de presă, că a ales Constanţa pentru amestecul arhitectonic de vechi şi nou, precizând că filmările vor mai avea loc în Bucureşti. El a spus că acţiunea filmului se desfăşoară într-un viitor apropiat, când Federaţia Europeană impune familiilor să aibă un singur copil. O femeie naşte însă şapte fete identice, iar copilele sunt botezate după zilele săptămânii. Rolul principal a fost atribuit lui Noomi Rapace, iar regizorul a povestit cum a ales-o pe actriţă.
 
Wirkola a mai spus că niciun actor nu a mai jucat şapte personaje în acelaşi film, dar şi că este o provocare din punct de vedere tehnic, în condiţiie în care totul trebuie să fie natural el considerând că rezultatul final va fi ceva ce nu a mai fost văzut până acum. Regizorul a mai povestit că a fost nevoit să taie un copac chiar dacă nu i-a făcut plăcere acest lucru pentru că acţiunea filmului se desfăşoară într-o perioadă în care arborii nu mai există, totul este mort.
Noomi Rapace a povestit că acest rol este o adevărată provocare, spunând că este şi cel mai dificil pe care l-a avut până în prezent. Ea a spus că îi place în România, deşi arhitectura i se pare greu de plasat într-o zonă geografică anume, că în Bucureşti i s-a părut prea cald, dar că în Constanţa vremea este potrivită.
 
Pentru Willem Dafoe, un alt actor care face parte din această producţie, Constanţa nu reprezintă o surpriză, el spunând că a mai vizitat oraşul de la malul mării în urmă cu şapte ani când a făcut şi poze în faţa Cazinoului.
 
Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, prezent la conferinţa de presă, a declarat că scenele filmate la Constanţa reprezintă 15 minute din film şi că pe genericul de final vor fi adresate mulţumiri în limba română.
 
El a menţionat că aproximativ 450 de constănţeni vor apărea în acest film şi că oraşul are de câştigat şi din punct de vedere financiar având în vedere că întreaga echipă a producţiei, reprezentând aproximativ 150 de persoane, este cazată în Constanţa şi ţinând cont de faptul că diverse firme locale, de construcţie, de curăţenie, de pază au fost angajate pentru acest film. De asemenea, primarul interimar a mai spus că municipalitatea va planta zece copaci în schimbul celui tăiat la cererea echipei de producţie.
 
Filmările pentru "What Happened to Monday?" vor avea loc la Constanţa până marţea viitoare, după care vor mai continua în Bucureşti pentru câteva săptămâni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii