Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi de prevenire prin metoda „Accidentul” Oamenii legii au fost la Asociaţiile de Proprietari

ro

20 Jan, 2016 14:42 1137 Marime text
Ieri şi astăzi, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiilor de Poliţie 2 şi 4 din Constanţa, au continuat seria  activităţilor cu caracter informativ-preventiv pentru prevenirea înşelăciunilor prin metoda accidentul.
 
Acţiunile oamenilor legii s-au derulat la Asociaţiile de Proprietari, unde poliţiştii au discutat cu cetăţenii pentru  prevenirea victimizării acestora. Prioritare au fost persoanele de vârstă a III-a, poliţiştii recomandându-le nu dea bani “aşa-ziselor” rude care relatează telefonic că au fost implicate într-un accident, deoarece pot fi victime ale infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”.
 
De asemenea, oamenii legii au mai discutat şi cu părinţii copiilor cu vârste mici, care pot fi abordaţi în mod similar de astfel de persoane, recomandându-le părinţilor să îşi înveţe copiii ca în situaţia în care sunt contactaţi telefonic şi li se comunică faptul că părinţii/rudele au fost implicaţi/implicate într-un accident şi li se cere o sumă de bani sa sune imediat la 112 şi să anunţe Poliţia pentru a nu fi victime ale înşelăciunilor.
                   
Aceste acţiuni vor fi continuate şi în zilele următoare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii