Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:12 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități de prevenire ale Poliției Române. Ce au învățat elevii constănțeni

ro

09 Nov, 2017 15:24 658 Marime text
În cursul zilei de ieri, 8 noiembrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat noi activităţi informativ-preventive, în rândul elevilor Școlii Gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Ţiţeica", Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu și ai Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", din județul Constanța.
 
Scopul aceste acțiuni este prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prioritate națională și locală. Astfel, polițiștii i-au încurajat pe cei mici, să participe la o oră interactivă, privind importanța regulilor de circulaţie dar și cele mai potrivite locuri de joacă pentru a fi în siguranţă.
 
Pe parcursul activității, elevilor li s-au prezentat afișe sugestive, însoțite cu sfaturi preventive, referitor la câteva dintre situaţiile, în care cei mici se pot afla.
 
Polițiștii le-au vorbit copiilor despre atenția sporită de care trebuie să dea dovadă în trafic, dar și despre un comportament, pe care toți ar trebui să-l adopte atunci când, persoane necunoscute cer informații personale, telefonic sau pe rețelele de socializare.
 
De asemenea, polițiștii au distribuit flyere cu recomandări și sfaturi preventive, astfel încât elevii să conștientizeze și, totodată, să evite potențialele pericole.
 
         
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii