Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități de prevenire a furturilor din locuințe, pe raza municipiului Constanța. (galerie foto)

ro

05 Sep, 2018 12:51 1792 Marime text
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Constanța au desfășurat la data de 5 septembrie a.c., activități de prevenire a furturilor din locuințe, pe raza municipiului Constanța.
 
Activitatea are rolul de a preveni cetățenii să ajungă victimele unor astfel de fapte, prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, în locurile publice, precum asociații de proprietari și parcuri.
 
Pe perioada activității, polițiștii constănțeni au discutat cu locatarii imobilelor privind modalităţile în care pot diminua considerabil „şansele” de reuşită ale infractorilor, înmânându-le flyere cu sfaturi preventive.
 
Cu acest prilej, polițiștii le recomandă cetățenilor să nu permită accesul persoanelor necunoscute în incinta imobilelor, să nu lase ferestrele deschise atunci când părăsesc locuința, iar pe cât posibil, ușa de acces să fie solidă și prevăzută cu cel puțin două încuietori, cu sisteme și chei diferite, lanț de siguranță și vizor.
 
De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să păstreze sume mici de bani în locuințe, să monteze gratii la ferestre (în special la parter) și să-și instaleze un sistem de alarmare în măsura posibilităților.
 
Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să nu poarte discuții cu necunoscuții despre plecarea în concedii și să evite postarea unor astfel de amănunte pe rețelele de socializare.
 
Activitățile se înscriu în Campania de prevenire a furturilor din locuințe ,,Paza bună trece primejdia rea!” și Programul național de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului.        
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii