Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea turistică la Salina Slănic a fost sistată, pentru obținerea autorizației ISU

ro

24 Nov, 2015 19:18 1792 Marime text
Activitatea turistică la Salina Slănic, din județul Prahova, a fost sistată până la obținerea unei autorizații emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), informează Agerpres. În acest context, reprezentanții instituţiei spun că nu pot emite avize pentru astfel de spații, deoarece nu există prevedere legală în acest sens.
 
Prefectul Rodica Paraschiv a declarat, astăzi, că reprezentanții sindicatului de la Salina Slănic au informat Prefectura cu privire la o decizie a directorului general al Societății Naționale a Sării care a cerut ca salinele cu activitate turistică să obțină avize și autorizații de la ISU și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), iar până la acel moment activitatea turistică să fie sistată.
 
„Din punctul de vedere al ITM, s-au făcut verificări și funcționează în condiții normale, iar din punctul de vedere al ISU, s-a depus o documentație la inspectorat, urmează să primească răspunsul, deoarece salina nu se încadrează la HG 1739 în care sunt prevăzute construcțiile pentru care se emit avize și autorizații de la ISU. (...) ei trebuie să aibă de la INSEMEX Petroșani (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani-n.r.) aceste avize. Probabil că mâine, după ce se transmite de la ISU răspunsul, vom putea transmite și noi adresă către Societatea Națională a Sării și să solicităm mai multe explicații referitoare la decizia de sistare a activității turistice", a adăugat prefectul.
 
Totodată, șeful ISU Prahova a confirmat că s-a primit solicitare de la Salina Slănic pentru autorizare, dar și că, potrivit legii, asemenea spații nu pot primi aviz din partea acestei instituții.
 
Sursa foto: statiunea-slanic.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii