Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:04 18 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea APM Constanţa în perioada 6-12 decembrie

ro

13 Dec, 2010 17:08 661 Marime text

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a desfăşurat în perioada 6-10 decembrie mai multe activităţi.

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice( C.P .R.P.) s-a ocupat de informarea publică directă, de informarea presei şi de corespondenţa pentru scrisori şi petiţii. Pentru Programul Casa Verde au fost înregistrate 11 cereri de finanţare nerambursabilă referitoare la "Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenrabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire". De la începutul perioadei de depunere până în prezent au fost înregistrate 410 de cereri de finanţare nerambursabilă şi au fost semnate nouă contracte. În aceeaşi perioadă au mai fost depunse şi două dosare de decontare.

În cadrul Compartimentelor Evaluare lmpact( C.E.l.) şi Evaluarea Adecvată(C.E.A.) s-au eliberat 61 acte de reglementare şi 43 de consultaţii tehnice.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.) a asigurat permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000. S-au analizat documentaţii din diferitele etape ale procedurii de evaluare adecvată. S-a realizat verificarea stadiului de conservare a ariilor naturale protejate: Pădurea Dumbrăveni şi Pădurea Fântâniţa Murfatlar. S-a participat la seminarul cu tema ,, Rezultate obţinute în procesul de constituirea Reţelei Ecologice Natura 2000 în România".

Compartimentul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol a trimis către ARPM Galaţi raportarea privind rezultatele campaniei "Marea Debarasare", desfăşurată în zilele de trei şi patru decembrie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii