Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activiştii lovesc Statul Islamic Anonymous a înlocuit un site jihadist cu o reclamă la Prozac

ro

27 Nov, 2015 09:09 1473 Marime text
Hackerii de la GhostSec, grup afiliat Anonymous şi specializat în lupta cibernetică împotriva Statului Islamic, au spart un forum de propagandă jihadistă. Potrivit The Guardian, site-ul fusese recent deschis de către Statul Islamic - folosindu-se de o platforma ilegală cu acces restricţionat - ca răspuns la faptul că Anonymous a reuşit să blocheze în ultimele zile sute de pagini şi conturi jihadiste.
Cei de la GhostSec au înlocui site-ul jihadist cu o reclamă la Prozac, medicament pentru tratarea depresiei. Alături de reclamă, hackerii au postat şi următorul mesaj: "Prea mult ISIL. Prea mulţi oameni sunt băgaţi în treaba asta cu ISIL".
Nu este pentru prima oară când forumul teroriştilor este închis. GhostSec l-a mai spart o dată săptămâna această, însă Statul Islamic l-a pus din nou în funcţiune, cu toate că hackerii au descoperit că extremiştii se folosesc de instrumente foarte slabe de securitate pentru a încerca să-l protejeze.
Anonymous a declarat război Statului Islamic după atentatele teroriste din Paris, iar până acum a reuşit să închidă sute de site-uri jihadiste, cu toate că militanţii ISIL au postat pe Internet o lista cu instrucţiuni de urmat pentru a evita atacurile informatice, mai exact cinci reguli "triste" pentru a evita atacurile "idioţilor de la Anonymous”.
Nici cei de la Anonymous nu au stat cu mâinile în sân. Ei au cerut ajutorul publicului în războiul cibernetic pe care l-a declarat Statului Islamic. Hackerii vor să închidă cât mai multe conturi de pe reţelele sociale şi site-uri jihadiste, spunând că şi un începător poate face asta.
În acest sens, Anonymous a pus la dispoziţia doritorilor un ghid de atacuri informatice, deoarece "Cu cât suntem mai mulţi, cu atât mai bine".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii