Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:25 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni ale Poliţiei Române pentru siguranţa călătorilor. Două cazuri la Constanţa şi Tulcea. Ce sancţiuni au aplicat poliţiştii

ro

17 Nov, 2017 14:56 997 Marime text
Polițiștii de la transporturi au aplicat peste 260 de sancţiuni contravenţionale și au constatat 16 infracţiuni, în urma unei acțiuni pentru siguranța călătorilor, desfășurată pe parcursul unei zile, pe magistrale de cale ferată.

La data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au acţionat pe principalele magistrale de cale ferată şi secţiile de cale ferată adiacente, în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată din țară.

Au fost patrulate 328 de stații de cale ferată și 391 trenuri de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi depistarea celor care prin comportamentul lor pun în pericol siguranța călătorilor.

Au fost depistați 834 de călători frauduloși, valoarea taxelor și suprataxelor aplicate fiind de aproape 10.600 de lei. 

Polițiștii au identificat 20 cerșetori, 10 minori lipsiți de supraveghere, două persoane cu probleme psihice și 8 vânzători ambulanți neautorizați.                                                                                                                                  

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 267 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 162 la Legea nr. 61/1991, 9 la Legea 12/1990 și 47 la H.G. nr. 203/1994, în valoarea totală de 160.900 de lei.

De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracţiuni, dintre care două de natură judiciară, 8 economice şi 6 de altă natură, fiind prinse în flagrant delict 9 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

 Două cazuri ai fost semnalate la Constanţa şi Tulcea.                                                                                                                            

Astfel, polițiștii Postului de Poliţie TF Palas – Biroul Transporturi Constanța au depistat un bărbat de 47 ani, în staţia CF Constanţa Mărfuri, care, la o trecere la nivel cu calea ferată din Constanţa, nu ar fi acţionat bariera, pentru a bloca circulația unor garnituri de tren, fapt ce a pus în pericol siguranţa circulaţiei şi a persoanelor.

Acum, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă.

Un alt bărbat, de 35 de ani, în timp ce transporta, în zona Gării Tulcea Oraș, un motor de ambarcațiune, la controlul efectuat de polițiști, a prezentat traducerea legalizată a facturii fiscale, emise de o firmă din Italia. Datele de identificare ale acesteia nu se regăsesc înscrise la Ministerul Finanțelor Publice Italia, astfel încât există suspiciuni privind autenticitatea înscrisului în cauză și proveniența motorului de ambarcațiune. 

În cauză, a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, cercetările fiind continuate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii