Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune în PTF Constanța Sud Agigea Ce au descoperit oamenii legii în patru containere sosite din China

ro

21 Dec, 2013 10:06 1621 Marime text
În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanța Sud Agigea, controlul a patru containere sosite din China pe adresa unor societăți comerciale cu sediul în București, Ilfov, respectiv Oradea. În urma controlului, au fost descoperite 10.672 jucării (mașinuțe cu radiotelecomandă și ponei din plastic) și articole diverse (lenjerie intimă pentru bărbați, curele din înlocuitor), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 805.000 lei dacă ar fi originale, dintre care au fost 2.250 articole lenjerie intimă pentru femei, nedeclaratã, cu o valoare de aproximativ 120.000 lei.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, și cea nedeclarată a fost ridicatã în vederea confiscãrii de cãtre lucrătorii vamali.
Polițiștii de frontierã le-au întocmit administratorilor societăților  comerciale, cu vârste între 45 și 57 de ani, dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, fapte prevăzute și sancționate de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicatã, respectiv „folosire de acte nereale față de autoritatea vamală”, faptă prevăzută și sancționată de art. 272 din Legea 86/2006.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nae lazarescu 21 Dec, 2013 10:45 Controlul containerelor este facut de organele vamale. Tot acestea fac retinerea marfurilor susceptibile.Dar pana la finalizarea actelor de retinere politisti raporteaza descoperirea. Ei stau langa vamesi cat timp se face controlul, nu fac mimic doar se uita, si ca sa justifice numarul mare care sunt selauda cu munca altuia. Pentru a va lamuri cei care aveti posibilitatea intrebati persoane care stiu despre acest lucru.