Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:45 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de prevenire a braconajului piscicol Percheziţii în Tulcea şi Constanţa

ro

02 Dec, 2014 12:51 1030 Marime text
În perioada 25 – 28 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi ai Serviciului de Poliţie „Delta Dunării”, în colaborare cu echipajul unei aeronave a Inspectoratului General de Aviaţie - Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a comercializării ilegale a peştelui.
 
De asemenea, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Tulcea şi IPJ Constanţa, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare în judeţele Tulcea şi Constanţa, la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj piscicol, potrivit unui comunicat al IGPR.
 
În urma acestor activităţi, au fost constatate 17 infracţiuni, privind pescuitul şi acvacultura, precum şi o infracţiune de furt calificat. De comiterea acestor infracţiuni sunt bănuite 21 de persoane.
 
De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 2.000 de lei.
 
Astfel, au fost confiscate peste 640 de kilograme de peşte, două ambarcaţiuni, şase motoare, un autoturism şi peste 12.500 de metri de setci monofilament. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de 41.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii