Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge la Medgidia! Unde poți dona

ro

12 Feb, 2019 15:08 1228 Marime text
Centrul Regional  de Transfuzii Sanguine Constanța și Protoieria Medgidia organizează miercuri 16.05.2018, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
         
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constitutie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
           
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
           
Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
           
In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
-7 tichete de masa pentru produse alimentare;
-o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
-decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;   
 

Va asteptam miercuri 16.05.2018 la   Protoieria Medgidia, str Radu Negru nr 16 (Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel ) cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30, transmit reprezentanții CRTS Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii