Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de amploare a Ministerului Sănătăţii Încep controalele în farmacii

ro

06 Nov, 2014 08:36 2474 Marime text
Ministerul Sănătății începe, de astăzi, un amplu control la farmacii pentru a verifica în ce măsură acestea respectă legislația și protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, marți, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, potrivit Agrepres.

"Sunt situații în care deși pacienții sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie și de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanță activă, dar la un alt preț. Demarăm cea mai amplă acțiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile și toate protocoalele pe care trebuie să le respecte. Există stipulate și au fost informați asupra obligativității de a asigura acele medicamente conform raportării prețului de referință. Deci, ei ar trebui să aibă medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adică nu ar mai trebui să existe acea coplată sau acea diferență pe care o suportă pacientul", a declarat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.
 
Nicolae Bănicioiu a adăugat că va fi verificată fiecare farmacie. "Dacă nu respectă legislația și regulamentele în vigoare, vor fi sancționate administrativ fiecare dintre ele", a subliniat ministrul Sănătății.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii