Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune culturală la sediul UDTTMR Constanța. Află despre ce este vorba

ro

15 Mar, 2013 17:56 1213 Marime text

Filiala Constanţa a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România și Comisia de Cultură a UDTTMR organizează martie, la sediul UDTTMR, din str. B.P. Hașdeu nr. 53, acţiunea „Yașar Memedemin – personalitate a vieții literare tătare”.

În prima parte a manifestării vor fi evocate viața și activitatea celui care a fost unul dintre fondatorii UDTTMR, președinte al filialei Constanța a uniunii între anii 1993 - 1995, secretar general al uniunii în perioada 1995 – 1999, șef al Comisiei de Cultură, redactor – șef al revistei Karadeniz, cadru didactic timp de 36 de ani la școala generală din Valu lui Traian, dintre care 35 de ani ocupând funcția de director al respectivei instituții de învățământ. Yașar Memedemin a avut o bogată activitate literară, sub semnătura sa văzând lumina tiparului, între anii 1996 – 2004, 8 volume de poezii, toate scrise în limba tătară. Grație creațiilor sale și activității susținute în domeniul literar, Yașar Memedemin era cunoscut deopotrivă în România, dar și în Turcia și Crimeea.

În partea a doua a evenimentului de sâmbătă, 16 martie, va avea loc cea de-a V-a ediție a concursului de poezie în limba tătară „Yașar Memedemin”, concurs care se va desfășura pe două secțiuni: creație și recitare. Pentru concursul de creație s-au înscris 12 lucrări, competiția fiind dedicată elevilor din clasele I – X. Concursul de recitare se va desfășura, la rândul său, pe două secțiuni, respectiv clasele I – IV și V – VIII. În afară de premiile I, II și III care se vor acorda pentru fiecare secțiune, toți elevii înscriși în ambele categorii ale concursului vor primi, la final, diplome de participare, iar 10 cadre didactice care predau limba tătară vor primi diplome de merit pentru promovarea limbii tătare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii