Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:44 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune caritabilă la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență

ro

21 Dec, 2013 09:03 2074 Marime text
Elevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au desfășurat o acțiune caritabilă la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență din Constanța. Această activitate, intitulată „De Crăciun, fii mai bun…Ajută-ți aproapele” este prima de acest gen din cadrul proiectului educațional „Mână lângă mână…Suflet pentru suflet”, inițiat de Liceul Teoretic Lucian Blaga, în parteneriat cu ASCOR Constanța, în perioada noiembrie 2013 - iunie 2014. Proiectul este coordonat de prof. Simona Matei și prof. Alexandru Irimiea, în colaborare cu coordonatorul de proiecte și programe educaționale, prof. Iuliana Voicu, și cu informaticianul instituției de învățământ, Andrei Șomoltoc.
Elevii voluntari implicați sunt cei care au făcut posibilă strângerea, sortarea și aranjarea celor 30 de saci de jucării și rechizite și a celor 30 de saci de hăinuțe, oferite de elevii de la clasele pregătitoare până la clasele a XII-a. Din banii colectați s-au cumpărat dulciuri, produse de îngrijire, scutece și produse alimentare, pregătindu-se, astfel, 40 de pachete.
Copiii de la centru au fost foarte emoționați și impresionați de cadourile lui Moș Crăciun (elevul Andrei Iacob i-a fost ajutor) și de programul de colinde al elevilor voluntari: Rebeca Macovei (chitară), Rareș Neagu (chitară), Ramona Droniec, Andreea Șerban, Daniela Dobrescu, Camelia Zamoșteanu, Bianca Dinu, Adrian Fătu și Ionuț Aligică. Toți elevii au fost profund sensibilizați de bucuria micuților din centru și au promis că se vor întoarce și cu alte ocazii la aceștia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii