Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACN a semnat un contract de finanţare

ro

22 Jun, 2012 19:50 1201 Marime text

Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile" S.A. a semnat pe data de 22 iunie 2012 contractul de finanțare aferent proiectului "Modernizarea sistemului de gospodărire calitativă a apei din canalele navigabile prin montarea de stații automate de monitorizare a calității apei".

Valoarea totală a Proiectului, care face obiectul contractului de finanțare, este de 20.896.928 lei. Valoarea eligibilă este de 16.887.047 lei, iar contribuția Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este în proporție de 71,12% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 12.010.068 lei.

Obiectul contractului reprezintă acordarea finanțării neramburabile în vederea modernizării sistemului de gospodărire calitativă a apei din canalul Dunăre - Marea Neagră și canalul Poarta Albă - Midia, Năvodari și constă efectiv în:

- amplasarea în puncte de control semnificative, a unui număr de 12 stații automate de măsurare a parametrilor fizico-chimici ai apei;

-implementarea unui sistem de colectare și transmitere a datelor de la aceste stații către un punct central de stocare și interpretare a datelor;

- achiziția unei stații de măsurare mobilă pentru intervenții operative în orice punct de pe canalele navigabile în situația unei poluări accidentale.

Precizăm că proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Sectorial-Transport 2007-2013, Axa prioritara 3-"Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătăţirii protecţiei mediului, a sănătăţii umane şi siguranţei pasagerilor", Domeniul Major de Intervenţie 3.3 - "Minimizarea efectelor adverse ale transporturilor asupra mediului".

Durata estimată pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului este de 16 luni, iar contractul de finanțare are valabilitate până la data de 31 decembrie 2015.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii