Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACIA „Secretele financiare ale Primăriei Constanța“

ro

24 Nov, 2014 12:10 1942 Marime text
Asociația Constanța Ia Atitudine (ACIA) a trimis o solicitare, bazată pe Legea 544, în care solicita mai multe răspunsuri referitoare la o serie de cheltuieli bugetare ale primăriei,  cheltuieli pentru care destinația sumelor nu este clară, după cum reprezentanţii susţin într-un comunicat de presă.

„Ce face Primăria Constanța cu bugetul pe care îl administrează? Aceasta este o întrebare pe care ar trebui să și-o adreseze fiecare contribuabil. În primul rînd, banii nu sunt deloc puțini: este vorba, pentru 2014, de 657 milioane lei, adică circa 150 milioane euro. În al doilea rând, banii nu sunt nici ai primăriei, nici ai lui Radu Mazăre, nici ai angajaților primăriei. Sunt ai noștri, ai tuturor, și angajații primăriei, de la primar la portar, cu toții plătiți de noi, au obligația să dea socoteală pentru modul în care îi administrează.”, se arată în comunicat.
 
Reprezentanţii ACIA susţin că au trecut cele 30 de zile legale în care Primăria Constanţa trebuia să dea curs solicitării: Deşi alte solicitări ale ACIA au primit răspuns, de această dată răspunsul nu a venit.
 
 ”Am verficat pe site care este stadiul cererii noastre. Acolo apare informația că cererea a fost rezolvată, dar că nu se expediază. Nu este normal ca locuitorii Constanței, care contribuie din greu la acest buget, să nu știe ce se întâmplă cu banii lor, până la ultimul leu. Solicită și pe această cale primăriei să dea dovadă de transparență și să ne răspundă la întrebări, în caz contrar vom crede, și noi, și restul constănțenilor, că în buget sunt cheltuieli despre care nu ar trebui să știm nimic, din motive lesne de înțeles”, a precizat Andrei Popescu, președintele ACIA.

 
Iată întrebările adresate Primăriei Constanța:
 
1. În bugetul municipiului Constanța, la capitolul ”Ordine publică și siguranță națională” sunt prevăzute cheltuieli de 14.503 lei, din care, la capitolul ”Alte servicii în domeniul ordinii public și siguranței nașionale” este prevăzută suma de 9.050 lei. Vă rugăm să ne precizați cât anume din această sumă de 9.050 lei a fost cheltuită până acum și pe ce.
 
 
2. În bugetul municipiului Constanța, la capitolul ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică” sunt prevăzute cheltuieli de 278.907 lei, din care, la capitolul ”Alte servicii în domeniul locuințelor, serviciilor și dezvoltării comunitare” este prevăzută suma de 258.627 lei. Vă rugăm să ne precizați cât anume din această sumă de 258.627 a fost cheltuită până acum și pe ce
 
 
3. În bugetul municipiului Constanța, la capitolul ”Cultură, recreere și religie” sunt prevăzute cheltuieli de 43.441 lei, din care, la capitolul ”Alte servicii în domeniul culturii, recreerii și religiei” este prevăzută suma de 12.577 lei. Vă rugăm să ne precizați cât anume din această sumă de 12.577 lei a fost cheltuită până acum și pe ce.
 
 
4. În bugetul municipiului Constanța, la capitolul ”Asigurări și asistență socială” sunt prevăzute cheltuieli de 53.449 lei, din care, la capitolul ”Alte servicii în domeniul asigurărilor și asistenței medicale” este prevăzută suma de 23.549 lei. Vă rugăm să ne precizați cât anume din această sumă de 23,549 lei a fost cheltuită până acum și pe ce.
 
5. În bugetul municipiului Constanța, la capitolul ”Servicii și dezvoltare publică locuințe, mediu și ape” sunt prevăzute cheltuieli de 278.907 lei, din care, la capitolul ”Alte servicii în domenile locuințelor, serviciilor și dezvoltării comunitare” este prevăzută suma de 258.627 lei. Vă rugăm să ne precizați cât anume din această sumă de 258.627 lei a fost cheltuită până acum și pe ce.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii