Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziție de peste 4 milioane de euro Elicopterul căzut în lacul Siutghiol aparține Consiliului Județean Constanța

ro

15 Dec, 2014 17:15 2400 Marime text
Elicopterul care s-a prăbușit în această seară în apele lacului Siutghiol aparținea Consiliului Județean Constanța.

„Elicopterul a fost achiziționat de CJC, dar era folosit de MAI“, a declarat Ovidiu Chircă, purtătorul de cuvânt al CJC.

Povestea unei achiziții

Elicopterul a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa prin proiectul „Equipment to Save Our Lives” din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013, în vederea intervenţiei în situaţii deosebite pentru salvarea de vieţi omeneşti în zona de interes a proiectului, respectiv judeţul Constanţa şi districtul Dobrich, Bulgaria. SC Regional Air Services SRL este câştigătorul licitaţiei pentru atribuirea contractului „Servicii de operare şi întreţinere Elicopter medicalizat EC 135 T2e/P2e”. Aparatul de zbor urma să fie implicat în operaţiunile de căutare-salvare, cele de asistenţă medicală de urgenţă, de salvare a persoanelor în locuri greu accesibile altor mijloace şi în cooperarea cu structurile de protecţie civilă în cazul unor dezastre (inundaţii, cutremure, alunecări de teren, explozii).

Licitațe de peste patru milioane de euro

Elicopterul multifuncţional din gama 2.700 - 3.175 kg, medicalizat a fost achiziţionat, în toamna anului 2012, de Consiliul Judeţean Constanţa. Potrivit SEAP, contractul a fost atribuit pe 12 noiembrie 2012 societăţii Eurocopter România SA din Braşov. Valoarea elicopterului este de 4.221.524 de euro şi a intrat în proprietatea Consiliului Judeţean Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii