Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achimaș-Cadariu spune unde „nu vorbea aceeași limbă” cu premierul

ro

09 May, 2016 21:15 1679 Marime text
În această seară, fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, întrebat care a fost motivul pentru care a plecat din Guvern, a răspuns următoarele: „Faptul că nu îmi asum decât lucruri care au bază științifică și stau pe lege. (...) Trebuie gândit foarte bine ce facem nu doar pentru a răspunde unor opțiuni ale unor grupuri care doresc musai să demonstreze că au dreptate".
 
„Ministerul Sănătății nu poate ajuta la imagine pe nimeni. Lucrurile nu se pot face peste noapte. (...) O analiză care este făcută într-un laborator neautorizat nu stă în picioare în justiție", a spus, la Antena 3, Achimaş-Cadariu.
 
Întrebat unde „nu vorbea aceeași limbă” cu premierul, fostul ministru al Sănătății a declarat: „În această variantă intempestivă de a face lucrurile, de a nu calcula un buget. Când pornești o astfel de investigație, ai nevoie de un buget, un buget care este foarte mare. Știți cât ar costa în străinătate aceste analize de concentrație, un minim de analize? Între 700 de mii și un milion de euro. În România, peste un milion de lei. Acțiuni intempestive de a folosi laboratoare neautorizate din țară nu mi se par corespunzătoare. (...) Atâta vreme cât ne aruncăm să facem analize din nou într-un laborator care nu este acreditat... Această organizare care s-a făcut în acest weekend la Guvern... Eu eram la Cluj. Am fost chemat, dar nu am reușit să ajung la timp".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii