Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal Fostul procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, judecat la Constanţa

ro

23 Nov, 2011 14:47 1438 Marime text
Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a admis cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi ca dosarul să fie strămutat la un alt parchet.

Fostul procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, cercetat pentru ucidere din culpă în urma unui accident petrecut în Vrancea, va intra pe mâna procurorilor constănţeni. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, unde fusese repartizat dosarul, a cerut transferul către alt parchet, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la obiectivitatea soluţionării cauzei, iar procurorul general al României a fost de acord cu acest lucru.
În acest dosar, poliţiştii vrânceni au dispus şi o expertiză tehnică pentru a se stabili cu ce viteză circula fostul procuror Ioan Amarie, care a mai fost implicat într-un accident mortal pe E85.

Verificarea va fi făcută pentru că pe acel segment de drum există un indicator de limitare de viteză, unde şoferii nu au voie să calce acceleraţia peste valoarea de 70 de kilometri/oră, fiind posibil ca Ioan Amarie să fi circulat cu o viteză mai mare.

Accidentul în care a fost implicat fostul şef PNA s-a produs în luna august. Şoferul unei Dacii Logan nu a acordat prioritate şi a intrat pe E85 fără să se asigure. Loganul a fost luat în plin de maşina fostului şef a Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie care nu a mai putut evita impactul.

Atât şoferul Loganului, Ioan Baboi(72 ani) din Urecheşti, cât şi soţia sa, Valerica Baboi( 67 ani) au murit pe loc în urma impactului cu maşina fostului şef al PNA.

Ioan Amarie a scăpat teafăr din accident pentru că purta centură de siguranţă.   
 
Sursa: Adevarul Focşani  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii