Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE6. Trei persoane au murit şi cinci sunt rănite la Mihai Viteazu! Imagini terifiante. ISU a activat CODUL ROŞU (galerie foto + video)

ro

12 Jun, 2016 20:25 123207 Marime text
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost solicitaţi, în urmă cu câteva minute, pentru a interveni la un accident rutier produs la ieşire din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Constanţa. 
 
Din primele informaţii, se pare că ar exista şi opt victime încarcerate.
 
Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa se îndreaptă spre locul incidentului rutier. 

Vom reveni cu informaţii şi fotografii de la locul accidentului. 

UPDATE 7 - 13.06.2016

Andreea Diana Oaida, elevă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, este fiica Mariei Mădălina Celmare, nu nepoata, aşa cum se anunţase iniţial.

UPDATE6, ora 23.23:


A plouat sarcastic şi pesimist. A fost o seară plină, tristă... A ploua parcă prevestitor.
Să recapitulăm. În această seară, la ora 20.11 minute, un apel la 112 anunţa un teribil accident la ieşire din localitatea Mihai Viteazu. Opt victime.
 
La pompieri s-a dat alarma, la Ambulanţă la fel. În numai şase minute s-a decretat COD ROŞU, o procedură specială pentru accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp. Din momentul declanşării Planului roşu de intervenţie, serviciile publice de ambulanţă intră sub coordonarea ISU. La accident s-au deplasat patru autospeciale de pompieri. O ATPVM, o maşină de la Descarcerare și două de stingere cu modul de descarcerare. Pompierii spun că în ajutorul lor a sărit şi o Descarcerare de la Tulcea.
 
Şi ambulanţele au băgat piciorul în acceleraţie pentru a ajunge repede la locul accidentului. Se primise informaţia că trei oameni au murit deja şi alţi cinci sunt răniţi. La faţa locului, imaginile au fost terifiante. O tânără de 19 ani zăcea aruncată în mijlocul drumului, un bărbat în vârstă era într-o poziţie nefirească undeva pe maşină, iar şoferiţa, o femeie de 42 de ani, atârna plină de sânge pe jumătate afară din mașină. Nu mai avea hainele pe ea. Impactul fusese mult prea puternic probabil.  
 
Peste tot au fost împrăștiate bucăți din mașinile avariate. Ce s-a întâmplat de fapt? Femeia, de 42 de ani, se deplasa la volanul unui Chevrolet Kalos pe DN 22 din direcția Tulcea către Constanța. Se afla în mașină cu nepoata ei, de 19 ani, cu tatăl ei, de 67 de ani, și mama ei, de 62 de ani.
 
Numele lor sunt: Maria, 63 de ani, mama șoferiței care a scăpat cu viață și se află în spital, Maria Mădălina, șoferița de 42 de ani care a decedat pe loc, Mircea, 67 de ani, tatăl șoferiței care a decedat și el pe loc, nepoata Oaidă Andreea, 19 ani, și ea decedată pe loc.
 
Șoferița s-a angajat în depășirea unui alt autoturism, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un BMW care se deplasa pe sensul de mers Constanța - Tulcea. La volanul BMW-ului se afla Emil Ovidiu Dănilă, 48 de ani, care este șofer profesionist, el conducând TIR-uri. Dănilă a scăpat cu viață, însă se află în stare gravă la spital. În mașină cu el, pe scaunul din dreapta, se afla Dănilă Eugenia, de 69 de ani, mama lui, un pasager în spate Dănilă George Alexandru, de 17 ani, care este fiul lui, și, tot în spate, o fată, prietena adolescentului, Oprea Elena, de 17 ani. Ei au scăpat cu viață, dar sunt în spital. 
 
Trăgând linie și adunând avem:
 
- Un bărbat de 67 ani, decedat (tatăl șoferiței)
- O femeie de 42 ani, decedată (șoferița vinovată)
- O tânără de 19 ani, decedată (nepoata din Chevrolet)
- O femeie de 62 ani, cu traumatism abdominal, cranian, fractură femur (mama șoferiței)
 
- O tânără de 17 ani, cu traumatism cranian și abdominal (aflat în BMW)
- Un bărbat de 48 ani, cu un traumatism membru inferior și cranian (șoferul din BMW)
- Un tânăr de 17 ani, cu un traumatism cranian și de membru inferior (aflată în BMW)
- O femeie de 69 ani, cu un traumatism toracic și membru inferior (aflată în BMW)
 

Oficial de la Poliția Rutieră:
 
”În data de 12.06.2016, în jurul orelor 20.15, *C. M. M (femeie, 42 ani, Constanta)* a condus autoturismul marca Chevrolet Kallos, pe DN22, dinspre Tulcea către Constanţa    şi ajungând la km 245+940, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară încălcând marcajul simplu continuu şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW, condus de către* D. E. O*, (bărbat, 48 ani, Babadag) care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului celor două vehicule a fost avariat şi autoturismul depăşit, marca Opel Zafira, condus de  *S.E. (barbat, 33 ani, Tulcea)* , dinspre Tulcea către Constanţa.
Accidentul s-a soldat cu: - decesul conducătoarei auto *C.M.M, *respectiv *C.M. (barbat, 67 ani, Cta) * şi *O.A. D.(femeie, 18 ani, Cta), *ambii pasageri în auto Chevrolet
- vătămarea corporală gravă a conducătorului auto *D.E.O. *şi a* C.M. (femeie, 63 ani, Constanta), *pasager în auto Chevrolet* -* vătămarea corporală uşoară a *D.E, D.G. A. (barbat 17 ani, Babadag), O.E.(femeie,18 ani, Babadag),*toţi pasgeri în auto BMW”.


UPDATE5, ora 22.30:

Şoferul din cealaltă maşină implicată, un BMW, se numeşte Emil Ovidiu Dănilă, care este șofer profesionist, el conducând TIR-uri. El a scăpat cu viață, însă se află în stare gravă la spital. 


UPDATE4, ora 22.14:
 

Accidentul rutier s-a produs pe fondul efectuării de către conducătorul auto a unei depășiri neregulamentare. Aceasta se deplasa pe DN 22 din direcția Tulcea către Constanța. Femeia, în vârstă de 42 de ani, s-a angajat în depășirea unui alt autoturism, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu o altă mașină care se deplasa pe sensul de mers Constanța - Tulcea.

În acest moment există trei persoane decedate pe loc, toate trei din autoturismul care se deplasa dinspre Tulcea către Constanța. Este vorba de șoferița de 42 de ani, tatăl ei, în vârstă de 67 de ani, și nepoata, Se pare că a supraviețuit mama șoferiței. Alte cinci persoane sunt transportate la Constanța, la Spitalul Județean, pentru investigații medicale. Din cercetările polițiștilor rutieri efectuate la fața locului, șoferița din Chevrolet este de vină pentru producerea accidentului. 


UPDATE3, ora 21.31:

Până la această oră se ştie că două autoturisme, adică un BMW seria 5 şi un Chevrolet, au intrat în coliziune. Trei oameni au murit, alţi cinci sunt transportaţi în aceste clipe la spital. 

O a treia maşină a fost avariată de bucăţi sărite din una dintre maşinile avariate. 


UPDATE2, ora 20.41:

 

ISU a activat planul roşu! Planul roşu de intervenţie este documentul care prevede modalitatea de răspuns în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, în funcţie de numărul de victime stabilit sau estimat, gravitatea stării acestora, capacitatea de intervenţie aflată la dispoziţie în timpul programului normal de lucru, precum şi în funcţie de gradul de asigurare a continuităţii serviciilor implicate.
 
Din momentul declanşării Planului roşu de intervenţie, serviciile publice de ambulanţă intră sub coordonarea I.S.U. Inspectorul-şef al I.S.U. poate solicita pe o durată limitată şi echipajele serviciilor private de ambulanţă, dacă situaţia o impune.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, "la această oră, în judeţul Constanța, traficul rutier pe DN22 Constanța – Tulcea este oprit în zona localității Mihai Viteazu, la kilometrul 146, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule".
 
Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

 
UPDATE, ora 20.27:

 

Din informaţiile de până acum, trei persoane au murit şi cinci sunt rănite. Martorii spun că detaliile de la faţa locului sunt terifiante. Două autoturisme s-ar fi ciocnit frontal. Este vorba despre un BMW şi un Chevrolet. Este sânge peste tot, iar unii oameni stau atârnaţi din maşini. 
 
La accident se deplasează patru autospeciale de pompieri. O ATPVM, o maşină de la Descarcerare și două de stingere cu modul de descarcerare. Pompierii spun că în ajutorul lor vine şi o Descarcerare de la Tulcea.
 
Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) este destinată transportului a nouă salvatori la locul unui incident soldat cu mai multe victime şi evacuarea a maxim patru pacienţi pe brancarde, lor adăugându-li-se doi pacienţi a căror stare le permite să fie transportaţi în poziţie şezândă. Mulţumită unui sistem inovativ de fixare în podea, autospecială mai poate transporta, în locul celor patru pacienţi pe brancarde, fie doi pacienţi pe tărgi, fie patru pacienţi în fotolii rulante, fie un pacient în pat de spital.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CTIN 14 Jun, 2016 20:17 Trist ..... drumul asta e cel mai periculos din judet , il fac la 2 saptamani minim si ma ingrozesc de ce soferi sau soferite ma depasesc in timpul zilei cand eu deja merg cu 110 . Am trecut si eu prin sperieturi similare cu depasiri facute la limita cand a trebuit sa franez . Doamna ( dumnezeu sa-i ierte pe toti ) care a transformat masina-n bomba a dat exemplul cel mai clar la ce duce condusul cu viteza si periculos . Socant ..... !!! Oare ce-a fost in capul ei cand s-a bagat in depasire fara vizibilitate? Astfel de soferi/te ne omoara cu zile pe noi astia restul care conducem regulamentar cu familia-n masina . Nu are rost s-o mai invinuim ...s-a dus pe lumea cealalta si nu singura , pacat mare pacat . Multa lume arunca vina in ograda politiei , ca nu-si fac datoria .... dar nimeni nu zice ca strada s-a transformat intr-un lagar de exterminare in care nazistii sunt soferii fara experienta inconstienti si fara pic de respect fata de alti participanti la trafic . Te minunezi cand ii vezi si-n oras cum trec cu 70 la ora pe treceri si multe altele . Inconstienta , necunostiinta si poate ca unele n-au ce cauta la volan .
  • Marian 13 Jun, 2016 15:59 Oaida Andreea e fata soferitei nu nepoata. Dumnezeu sa le odihneasca!
  • Ramona Elena 12 Jun, 2016 23:28 Chiar e adevarat?
  • Ramona Elena 12 Jun, 2016 23:28 Chiar e adevarat?