Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea. Trei muncitori s-au intoxicat cu glicol. În ce stare sunt victimele

ro

23 Nov, 2018 20:40 1324 Marime text
Trei salariaţi ai unei firme de pe Platforma chimică din Râmnicu Vâlcea  s-au intoxicat în această seară cu reziduuri de substanţă dintr-o cisternă CF în timp ce executau procesele tehnologice de întreţinere a acesteia, transmite Agerpres.ro.  

Unul dintre angajaţi, aflat în stare de inconştienţă, a fost preluat de o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportat de urgenţă la spital, ceilalţi doi, care sunt conştienţi, fiind preluaţi de o ambulanţă a societăţii respective. 

Zona din jurul cisternei unde, vineri seara, trei salariaţi ai unei societăţi de pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea s-au intoxicat cu glicol este sigură, nefiind înregistrate valori depăşite de substanţă în atmosferă, spun reprezentanţii ISU Vâlcea, după ce au făcut măsurătorile necesare. 

O autospecială şi echipajul C.B.R.N. se află în zonă, potrivit celor de la ISU. 

Glicolul este un alcool utilizat ca antigel auto, dar care în cantităţi mari devine toxic, intoxicarea cu această substanţă fiind considerată urgenţă medicală. 

Sursa: Agerpres.ro.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii