Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Accident cumplit pe calea ferată. Două trenuri s-au ciocnit violent. Sunt mai multe victime, dintre care cel puțin patru decedate

ro

13 Dec, 2018 08:13 3583 Marime text
Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 43 au fost rănite, joi, la Ankara,, în coliziunea dintre un tren de mare viteză şi un tren local, a anunţat guvernatorul Vasip Sahin, relatează Reuters citat de Agerpres.ro

Vasip Sahin a afirmat că trenul de mare viteză care circula spre provincia Konya (centru) a intrat într-o locomotivă care efectua inspecţii pe linii feroviare. Potrivit media, accidentul s-a produs în jurul orei locale 06:30 (03.30 GMT).

UPDATE. 

Cel puţin 9 persoane au murit şi 47 au fost rănite joi într-un accident în care a fost implicat un tren de mare viteză, la Ankara, potrivit unui nou bilanţ anunţat de ministrul turc al transporturilor, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.ro

Un bilanţ precedent anunţa şapte morţi în urma accidentului.

Accidentul a avut loc lângă Ankara, când un tren ce făcea legătura între capitala turcă şi Konya (centru) a intrat în coliziune cu o locomotivă ce se afla pe şine, potrivit guvernatorului Ankarei, Vasip Sahin.

Ministrul turc al transporturilor, Cahit Turhan, a declarat pentru presă, de la locul accidentului, că această coliziune s-a soldat cu 9 morţi, dintre care 6 pasageri şi 3 maşinişti. Alte 47 de persoane au fost rănite.

Potrivit biroului de presă al guvernatorului Ankarei, conductorul trenului se numără printre cei decedaţi.

Accidentul a avut loc în districtul Yenimahalle, în vestul capitalei turce. O pasarelă s-a prăbuşit peste tren, cel puţin un vagon al acestuia fiind complet distrus.

Trenul transporta peste 200 de pasageri şi accidentul a avut loc la numai câteva minute după plecarea lui din gara din Ankara, potrivit mass-media din Turcia.

Echipe de salvare acţionau în continuare în jurul vagoanelor alb-albastre contorsionate. Cel puţin şapte trupuri au fost evacuate, potrivit unei corespondente a AFP. Membrii Semilunei Roşii turce distribuie pături şi supă caldă celor salvaţi, adunaţi pe un tronson blocat circulaţiei, lângă locul accidentului.

O anchetă este în curs pentru a determina cauzele accidentului, a precizat guvernatorul.

Sursa: Agerpres.ro

Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii