Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:38 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Academia infractorilor“, mai profesionistă infracţional decât gruparea sârbă „Pantera roz“

ro

26 Apr, 2015 11:18 596 Marime text
„Academia infractorilor români", bandă care a furat, în ultimii ani, bijuterii de 10 milioane de euro, s-a dovedit a fi mai profesionistă din punct de vedere infracţional decât gruparea sârbă „Pantera roz", prin lipsa folosirii mijloacelor de comunicare, informează antena3.ro.

În urma analizării modului de operare, procurorii români au asemănat „Academia infractorilor români" cu gruparea „Pantera roz". Aceasta din urmă ar fi dat peste 340 de spargeri, în ultimii 16 ani. Banda sârbă este formată din aproximativ 200 de membri şi a devenit celebră după ce a jefuit magazine celebre de bijuterii, din întreaga lume. Potrivit presei internaţionale, membrii acestei grupări au spart, în urmă cu opt ani, un magazin din Dubai, în mai puţin de un minut, ei furând bijuteri de peste 11 milioane de euro. Un alt furt celebru, atribuit aceastei bande este cel din 2013, de la Hotelul Carlton, din Cannes, ei plecând de acolo cu bijuterii în valoare totală de 103 milioane de euro.

În ceea ce priveşte „Academia infractorilor", din grupare au făcut parte peste 100 de hoţi, iar prăduirea unui magazin dura 60 de secunde, fiecare hoţ având repartizat un rol exact în jaf. În acest context, oamenii legii au ajuns la concluzia că s-a acţionat după metoda celebrei grupări sârbe „Pantera roz".

Surse judiciare au explicat pentru că anchetarea grupării „Academia infractorilor" a fost deosebit de dificilă, metodele moderne de anchetă nefiind foarte folosite în acest caz, având în vedere discreţia acţiunilor grupului, informează antena3.ro.


Sursa: antena3.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii