Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenții școlilor postliceale se pregătesc de examene

ro

09 Jul, 2014 20:47 2457 Marime text
Aproximativ 500 de absolvenți din învățământul postliceal culeg roadele ultimilor doi ani de studii. Ei speră să obțină examenele de certificare a competențelor profesionale pentru nivelul 3 avansat. Unul dintre cele nouă centre de examen se află la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari. 30 de candidați au susținut pe data de 7 și 8 iulie proba practică, cu toții trecând cu brio prima probă.
„Absolvenții școlii noastre vor fi calificați în meseria de maistru în prelucrarea țițeiului și petrochimiei. Ei, majoritar sunt angajați ai Rompetrolului, unii dintre ei pe post de maistru și au nevoie de această diplomă, iar ceillați sunt în așteptarea unui post pentru a avansa în carieră.” a declarat Aurelia Stoian, președinte comisie examen.
Printre calificările pentru care s-au pregătit absolvenții se numără tehnician cadastru, maistru prelucrare țiței și petrochimie, dar și tehnician electronist telecomunicații. De asemenea, anul acesta au fost implementate în premieră noi calificări.
„Avem, în premieră, absolvirea la calificarea tehnician nutriționist.  Se pare că este căutată, elevii au venit și au ocupat toate locurile la această calificare, pentru că este o calificare de viitor. Mai avem și calificarea de cosmetician, unde termină prima serie de absolvenți. ” a afirmat Gabriela Neagu, inspector ISJ Constanța.
Examenele se susțin în perioada 7-15 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 16 iulie la fiecare centru de examen. Nota minimă de obținere a certificatelor de calificare profesională este șase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii