Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Abator“ ilegal in Portul Turistic Tomis Poliţiştii de frontieră au descoperit aproape o tonă de carne de rechin aproape de restaurantul On Plonge (galerie foto)

ro

19 Jan, 2015 09:53 4467 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni străini, un bulgar şi un turc, care transportau, cu o autoutilitară, cantitatea de 390 kilograme peşte din specia calcan fără documente justificative. Extinderea cercetărilor în acest caz a condus la descoperirea altor 905 kilograme peşte din specia rechin care fuseseră procesate fără autorizaţie, în Portul Turistic Tomis din municipiul Constanţa, de către membrii de echipaj ai unui pescador sub pavilion România.

Pestele a fost descoperit aproape de restaurantul On Plonge din Portul Tomis. 
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul G.N.  Constanţa au desfăşurat un plan de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, oprind pentru control o autoutilitară marca Mercedes model Sprinter, înmatriculată în R. Bulgaria, în care se aflau două persoane de sex masculin. În urma controlului autoutilitarei a fost găsită cantitatea de 390,25 kilograme peşte din specia calcan, pentru care cele doua persoane, conducătorul autoutilitarei, cetăţeanul bulgar P.Chanyo, în vârstă de 69 ani şi cetăţeanul turc A. Aydin de 39 ani, au prezentat documente de transport pentru alte cantităţi de peşte decât cea aflată în autoutilitară. Cei doi bărbaţi au declarat că au achiziţionat pestele de la comandantul unui pescador sub pavilion România, aflat în Portul Turistic Tomis, cu scopul de a-l transporta în R. Bulgaria. Ca urmare, politistii de frontiera au extins cercetarile, depistand la bordul pescadorului cantitatea de 905 kilograme peşte din specia rechin, care fusese procesată fără autorizaţie de membrii echipajului. La acţiunea poliţiştilor de frontieră constănţeni au mai participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinară Constanţa şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, care au constatat faptul că 392 kilograme de peşte din specia rechin erau improprii consumului. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării autoutilitara, precum şi cantitatea de 390,25 kilograme peşte din specia calcan şi 905 kilograme din specia rechin, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, iar în cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „procesarea fără drept a produselor obţinute din pescuit şi acvacultură” şi „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii