Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A trecut și prin Portul Constanța! Distrugătorul american USS Ross sosește în Marea Neagră

ro

23 Jul, 2016 17:52 3008 Marime text


Distrugătorul american USS Ross a tranzitat, ieri, strâmtoarea Bosfor, aflându-se în drum spre Marea Neagră, pentru a lua parte la exerciţiul Sea Breeze 2016.

Ross va participa la a 15-a iediţia a  Sea Breeze, un exercițiu anual  ce are loc în Marea Neagră, conceput pentru şi consolida securitatea regională.

"USS Ross așteaptă cu nerăbdare să treacă de  strâmtoarea Bosfor  pentru a participa la exerciţiul militar Sea Breeze din acest an."  a declarat comandantul navei  USS Ross, citat de site-ul american navy.mil. 
Idei sumare:


Militarii de pe distrugătorul american se antrenează în prezent cu aliații și partenerii regionali pentru a contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea forțelor maritime, pentru  menținerea securităţii regionale, în scopul promovării securităţii și stabilităţii în Europa.

Vă reamintim că nava aparţine Marinei Statelor Unite şi este echipată cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc. Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux. De altfel, în trecut, nava a sosit şi în Portul Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii