Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A supravieţuit incendiului din Colectiv. A plătit şi un preţ. Mărturisiri cutremuratoare

ro

06 May, 2016 23:02 2456 Marime text
Supravieţuitorii incendiului din Colectiv se străduiesc să aibă puterea de a trece peste momentele dramatice care le-au schimbat viaţa chiar dacă, pentru unii, încă nu s-a încheiat coşmarul. O tânără rănită grav în "clubul morţii", aşa cum a fost poreclit Colectiv, a povestit la şase luni după tragedie momente cumplite din acea noapte.

"Tedy", aşa cum îi spun prietenii, a povestit că s-a retras în acea noapte undeva în spate, de teamă de a nu fi bruscată. Însă, în nebunia iscată, cu un picior prins şi cu vacarmul creat, s-a trezit cu flacăra spre ea. Îi cuprinsese corpul integral, de la bust  în sus. Când s-a trezit nu mai avea piele pe mâini. "Îmi atârna pielea de la coate în jos", a povestit tânăra, citată de România tv.
 
Dată fiind gravitatea arsurilor, Mariana Oprea, căci aşa o cheamă pe tânăra de 29 de ani, a fost sedată o perioadă destul de lungă. Ea spune că s-a trezit pe la jumătatea lunii decembrie. Atunci a început lupta cu ea, cu acceptarea situaţiei în care se află sau cum arată.
 
Ea a fost internată la Spitalul Militar, apoi la clinica AKH din Austria. La mâna dreaptă mai are patru degete, iar la mâna stângă degetele i-au fost amputate.
 
Vă prezentăm şi o fotografie făcută înaintea incendiului din Colectiv, dar şi două care o înfăţişează aşa cum arată acum. Fotografiile mâinii ei au fost postate cu curaj de tânără pe contul ei de Facebook. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii