Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A plătit cu viața pentru a-și realiza visul

ro

18 Nov, 2013 12:20 2036 Marime text
   Nicolae Mevoli din New York a încercat să doboare recordul de înot la mare adâncime fără a fi ajutat de tub de oxigen sau aripioare. Acesta a coborât la 200 de metri și urma să străbată 72 de metri fără să iasă la suprafață.
  Pe durata deplasării sub apă, acesta a întâmpinat mici probleme, dar nu a renunțat. A ajuns la final și a declarat că se simte bine, numai că în secunda următoare s-a prăbușit.
  Medicii aflați la fața locului au intervenit imediat și au început procedurile de resuscitare, dar nu au reușit să-l readucă la viață.
   Nicolae Mevoli a stat sub apă fără să respire 3 minute și 38 de secunde. La eveniment participau 34 de sportivi din 16 țări.
   Competiția se desfășura în Long Island, Bahamas iar Dean Blue Hole, locul tragicului incident, este o groapă de calcar de 200 de metri adâncime, cea mai adâncă de acest gen din lume.  Autoritățile susțin că au participat aproximativ 4000 de spectatori.
   Nicolae Mevoli era începător în acest domeniu, dar reușise să obțină numeroase premii, lucru care l-a făcut  să creadă că poate câștiga și competiția din Bahamas. Specialiștii au vorbit despre o posibilă leziune a creierului, pe care sportivul ar fi suferit-o datorită presiunii apei, ținând cont de adâncimea la care acesta înota.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii