Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit ”Ultimul mohican”

ro

23 Oct, 2012 20:44 1979 Marime text

russell_means_91941000.jpgActorul Russell Means, cunoscut îndeosebi pentru rolul din 'Ultimul mohican' şi neobosit luptător pentru cauza indienilor din America, a murit la vârsta de 72 de ani, înconjurat de familie.

Indienii din America au pierdut astfel unul din cei mai mari apărători ai lor. Russell Means a murit pe 22 octombrie la ferma sa din Dakota de Sud. Vestea a fost anunţată de familie, care a difuzat un comunicat: 'Tatăl şi soţul nostru s-a dus alături de strămoşi', se putea citi pe site-ul internet al actorului. 'A început călătoria spre lumea spiritelor la 04h44, de la ferma lui din Porcupine din nordul Statelor Unite', se mai spune în anunţ. Actorul avea 72 de ani şi se lupta de câteva luni cu un cancer de esofag, care-i făcea viaţa tot mai grea, scrie Agerpres.ro.

Russell Means rămâne celebru pentru rolul din filmul 'Ultimul mohican' (1992), dar s-a ilustrat în principal ca apărător al cauzei amerindiene, alăturându-se în 1968 la American Indian Movement, când nu avea nici 30 de ani. A devenit una din figurile majore ale acestei mişcări, neîncetând să lupte, în ciuda riscurilor. A şi petrecut un an în închisoare după ce s-a bătut cu poliţia într-un bar. În cele din urmă însă nu lupta l-a epuizat, ci excesele de la Hollywood, cum mărturiseşte actorul în autobiografie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/a-murit-ultimul-mohican_1037026.html#ixzz13Clz3CMv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii