Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit soţia lui Cornel Dinu

ro

15 Dec, 2011 15:07 1423 Marime text

Silvia Dinu a murit astăzi, la vârsta de 63 de ani.

Silvia Dinu era internată la Spitalul Floreasca, unde, din cauza unor complicaţii provocate de diabet şi de o afecţiune cardiacă, intrase în comă în urmă cu o săptămână. În urma complicaţiilor, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze şi cel de-al doilea picior. Anul trecut, Silvia şi-a pierdut piciorul stâng în urma unor complicaţii similare.

"Silvia suferea de arterită periferică, din cauza diabetului, iar leziunile vaselor de sânge erau atât de mari încât amputarea a fost singura soluţie. Problemele ei de sănătate sunt mult mai mari. Suferă de insuficienţă renală şi face dializă, are diabet, ciroză şi nici cu inima nu stă prea bine. Bolile sunt cronice, iar tratamentul nu poate face nici el minuni", ne-a declarat prof. Dr. Şerban Brădişteanu, medicul care l-a tratat şi pe Cornel Dinu, în urmă cu o săptămână.

Supranumit "Procurorul", pentru că a făcut Facultatea de Drept, Dinu şi-a cunoscut soţia în 1975, în perioada studenţiei, iar doi ani mai târziu s-au căsătorit. Naşul lor de cununie a fost scriitorul şi marele iubitor al sportului Fănuş Neagu, care a murit în luna mai, la vârsta de 79 de ani.

Fire discretă, Silvia Dinu a evitat cât a putut apariţiile publice. Când însă s-a hotărât să vorbească, a dat de pământ cu toţi "oamenii de fotbal" de la noi.

Silvia Dinu a vorbit recent, într-un interviu acordat revistei "Q Magazine", despre relaţia ei cu simbolul lui Dinamo, a dat de pământ cu Cristi Borcea şi cu Ioan Becali, a detaliat relaţia tumultoasă cu Mircea Lucescu şi cauzele problemelor medicale ale "Procurorului" (n.r. - care a suferit în vară o intervenţie chirurgicală la inimă).

Cel mai impresionant moment al discursului Silviei Dinu a fost cel despre boala care a chinuit-o în ultimii ani: "Nu mi-am pierdut speranţa, de ce să mi-o pierd? Am avut ghinionul să mă îmbolnăvesc". Întrebată dacă şi-ar fi dorit sfârşitul mai devreme, Silvia Dinu a replicat ferm: "Nu, nu vreau! Cum să vreau aşa ceva? Am un copil care abia s-a însurat, vrem să ne facă nepoţi. Nici nu ne gândim la sfârşit. Suntem amândoi foarte optimişti şi sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să trecem peste toate aceste necazuri. Eu, dacă îmi pun proteză, sunt ca orice om".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii