Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit producătorul formației Beatles

ro

09 Mar, 2016 10:03 1831 Marime text
George Martin, producătorul care i-a descoperit pe Beatles, a murit la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut de Ringo Starr, fostul baterist al grupului britanic.
 
Supranumit ''al cincilea Beatle'', Martin le-a oferit membrilor acestei formații primul lor contract de înregistrare și a produs, practic, toată muzica lor.
 
''Dumnezeu să-l binecuvânteze pe George Martin, pace și iubire pentru Judy și familia sa (...) George ne va lipsi'' - scrie Ringo Starr pe contul său de Twitter.
 
"Au fost destul de oribili" - a fost constatarea pe care a făcut-o George Martin după audiția din 6 iunie 1962 a patru tineri din Liverpool, respinși de toate casele de discuri la care se prezentaseră. Dar cel care era pe atunci producător la Parlophone, o divizie a EMI, a decis totuși să le semneze un contract cu anumite condiții.
 
Martin a cerut în special recrutarea unui nou baterist: era vorba de Ringo Starr, care două luni mai târziu, l-a înlocuit pe Pete Best, relatează Le Monde.
 
George Martin a fost un producător prolific, dincolo de colaborarea cu Beatles realizând înregistrări cu alți artiști precum Kate Bush, Jeff Beck, Celine Dion, dar și pentru activitatea solo a lui Ringo Starr și Paul McCartney. El a produs în 1997 single-ul "Candle in the Wind" al lui Elton John, una dintre piesele cel mai bine vândute din toate timpurile. A câștigat mai multe premii Grammy de-a lungul anilor și a fost nominalizat la Oscar pentru contribuția sa la filmul ''A Hard Day's Night'' (O zi cu Beatles). A primit titlul de Sir în 1996.


Sursa foto: telegraph.co.uk


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii