Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit primul basist al trupei Jethro Tull (video)

ro

30 Aug, 2014 20:56 1625 Marime text

Glenn Cornick a fost primul basist  al  trupei rock Jethro Tull. Acesta a murit din cauza unei insuficienţe cardiace, joi, în reşedinţa sa din localitatea Hilo din Hawaii, informează hollywoodreporter.com, potrivit Mediafax.

Fiul muzicianului, Drew Cornick, afirmă că tatăl său, care a murit la vârsta de 67 de ani, se afla sub tratament medical pentru insuficienţă cardiacă severă. Glenn Cornick a cântat cu trupa Jethro Tull de la înfiinţarea acesteia, în 1967, şi până în 1970.

Jethro Tull, trupa formată în anul 1967, în oraşul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock, alături de influenţe ale muzicii electronice.

Amestecul de hard rock, folk, blues şi versuri profunde, dar şi ironia ideilor şi îmbinarea între vers şi expresie muzicală au adus trupei 11 discuri de aur şi patru de platină. "Aqualung", "Thick as a Brick", "Locomotive Breath", "Too Old to Rock'n'Roll: Too Young to Die" sunt doar câteva dintre piesele formaţiei britanice care au făcut istorie.

Jethro Tull a susţinut mai multe concerte în România, cel mai recent dintre acestea având loc pe 20 iunie la Sala Palatului din Capitală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii