Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit legendarul ciclist britanic Ian Steel. De poveste întâlnirea lui cu mareşalul Rokossovsky

ro

29 Oct, 2015 18:05 1643 Marime text
Celebrul ciclist britanic Ian Steel a murit la 20 octombrie, potrivit ediţiei electronice de aseară a cotidianului Telegraph.co.uk.

Ian Steel, în vârstă de 86, a fost un ciclist scoțian care a câştigat în 1951 Turul Marii Britanii, devenind membru al primei echipe britanice invitat să concureze în Turul Franței la Cursa păcii.
În luna mai 1952 a câștigat Cursa Păcii pe tronsonul Varşovia-Berlin-Praga, cu o lungime totală de 2135 kilometri, organizată pe parcursul a 12 etape.
Cursa Păcii "Course de la Paix" este o cursă de ciclism rutier de amatori, organizată în cadrul fostelor țări socialiste.
Ea avea loc în Europa Centrală, ultima cursă a păcii având loc în anul 2006, după care din motive financiare dar și din cauza dezmembrării blocului comunist nu a mai fost organizată.
A fost o formă de protest faţă de războiul rece din perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial.

De menţionat că la cursa câştigată de Steel, după două zile de concurs, cicliștii au ajuns la Varșovia, unde au fost întâmpinați de mareşalul Rokossovsky, comandantul forțelor sovietice în Polonia.
Dispreţuitor, acesta i-a întâmpinat sobru, în spatele unui birou, cu paharul de vodcă în mână.
Imediat a început un adevărat duel al civintelor mareşalul fiind supus unui tur de invective de către celebrul ciclist greu de reprodus aici.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii