Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit fosta handbalistă Liliana Galan Tomescu

ro

07 Jan, 2016 00:40 4521 Marime text
Fosta handbalistă constănţeană Liliana Galan Tomescu s-a stins din viaţă, după o lungă şi grea suferinţă, la vârsta de 58 de ani. Fosta sportivă a jucat, cu rezultate deosebite, la echipe precum CSS1 Constanţa, Ştiinţa Constanţa şi Hidrotehnica Constanţa.

„O durere imensă ne sfâşie sufletele.  Liliana Galan Tomescu a fost un om de mare valoare şi o sportivă cu reale calităţi. Îi vom păstra veşnică amintirea. Dumnezeu să o aibă în pază!”, a declarat vicecampioana mondială Elena Frîncu, una dintre coechipierele Lilianei Galan.

„Odihneşte-te în pace, prietenă dragă! Nu te vom uita niciodată! Suntem alături de familia dragei noastre colege şi prietene. Condoleanţe!”, „Of, Doamne, îi iei pe ăia buni mereu. Odihneşte-te în pace, Lilişor, mămica mea!”, „Ce aş putea să mai spun, prietena mea dragă? Că o să-mi lipseşti enorm, că o să-ţi simt lipsa şi că o să rămân cu un dor dureros. Să ai drumul lin spre cer şi sper să luminezi la fel de tare şi frumos acolo sus cum ai făcut şi aici, pe pământ. Dumnezeu să te odihnească în pace!” sau „Ai luptat din răsputeri cu suferinţa. Ai luptat şi ai pierdut. Te-ai stins lăsând în urma ta un gol imens. Singurul loc de unde nu te poate lua nimeni şi unde vei rămâne veşnic sunt inimile noastre. Dumnezeu să te odihnească în pace, Lili (Bubulina)!”, au fost şi alte mesaje.

„Veste şoc! Ne-a părăsit Liliana Tomescu Galan! Handbalul constănţean are mare tristeţe în suflet. Fosta handbalistă a Hidrotehnicii, un caracter special, o colegă extraordinară, un om mare, a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Liliana, suntem alături de familia ta, care te-a pierdut mult prea devreme! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău bun!”, este un alt mesaj, semnat Mariana Solomon, Elena Frîncu şi Lăcrămioara Ilie.

Sicriul cu trupul neînsufleţit se află depus la casa mortuară a unei biserici aflate în Constanţa, în cartierul Kilometrul 5, pe strada Theodor Speranţia numărul 60. Aşezământul de cult se află gard în gard cu locuinţa familiei Galan! Înmormântarea va avea loc mâine, în jurul orei 14.30, la Cimitirul Viile Noi, ceremonialul religios urmând a începe în jurul orei 13.30.

Soţul regretatei Liliana Galan este fostul rugbyst Sergiu Galan, care a jucat 15 ani la Farul Constanţa, cu care a cucerit două titluri de campion naţional, o distincţie similară obţinând şi cu Steaua Bucureşti. Rodul dragostei soţilor Galan sunt doi copii: Alexandru (30 de ani, stabilit în Anglia), care a jucat handbal la HCM Constanţa, Timişoara, Medgidia sau Satu Mare, şi Irina (33 de ani).

„Liliana, soţia fostului nostru coleg Sergiu Galan, ne-a părăsit. E o pierdere uriaşă pentru familia Galan. Suntem alături de ei în greaua suferinţă! Condoleanţe!”, a transmis şi fostul rugyst Cătălin Sasu.

Un mesaj de condoleanţe a transmis şi CSU Neptun Constanţa, ca şi Federaţia Română de Handbal, care a postat pe site-ul oficial: „Anunţăm cu tristeţe încetarea din viaţă a fostei jucătoare de handbal Tomescu - Galan Liliana, care a activat în lotul naţional de junioare, la CSS1 Constanţa şi la Hidrotehnica Constanţa. După o lungă şi grea suferinţă, a trecut în ceruri. Mamă a doi copii, căsătorită cu Sergiu Galan. Federaţia Română de Handbal este alături de familie şi de cei dragi ei pe care i-a cunoscut. Condoleanţe şi Dumnezeu să o odihnească!”.  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aragorn 07 Jan, 2016 11:23 O sportiva de exceptie si un OM adevarat! Dumnezeu sa o odihneasca...