Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit actorul si regizorul Bujor Macrin

ro

30 Mar, 2013 16:48 1335 Marime text
Bujor Macrin, actor si regizor al Teatrului "Maria Filotti" din Braila, a incetat din viata vineri, la varsta de 70 de ani, potrivit unui comunicat al Uniunii Teatrale din Romania, citat de Mediafax. UNITER "isi exprima profunda tristete" la disparitia celui care a fost Bujor Macrin, "personalitate marcanta in spatiul teatral romanesc". Pentru cei care doresc sa aduca un ultim omagiu, trupul neinsufletit al lui Bujor Macrin va fi depus, sambata, in foaierul Salii Studio a Teatrului "Maria Filotti" din Braila.

Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Sf. Constantin din Braila, luni, de la ora 13:30.

Nascut la 13 mai 1942, Bujor Macrin a absolvit in 1966 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti.

Vreme de aproape 45 de ani a imbogatit scena teatrului brailean cu personaje legendare ca: Unchiul Vanea in "Tarara-Bumbia" de A.P. Cehov; Stavru in "Chira Chiralina", dupa Panait Istrati; Jupan Dumitrache in "O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale; Marchizul de Sade in "Madame de Sade" de Yukio Mishima; George in "Cui i-e frica de Virginia Woolf" de Edward Albee; Piotr Sorin in "Pescarusul" de A.P. Cehov; Udrea in "Steaua fara nume" de Mihail Sebastian; Tatal in "Vanzatorul de iluzii" de Mihai Ispirescu.

In lunga sa cariera, actorul a fost cunoscut si pe platourile de filmare, jucand in filme ca: "Cei care platesc cu viata" (1988), in regia lui Serban Marinescu, "A unsprezecea porunca" (1990), in regia lui Mircea Daneliuc, "Cel mai iubit dintre pamanteni" (1992), regia Serban Marinescu, "Aceasta lehamite" (2003), regia Mircea Daneliuc, si "Legiunea straina" (2006), regia Mircea Daneliuc.
sursa: hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii