Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abţineri la şedinţa Consiliului Local al municipiului Constanţa

ro

07 Dec, 2015 14:17 1912 Marime text
 
În aceste momente, a început şedinţa Consiliului local al municipiului Constanţa. Aceasta are loc în sala “Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa. Daniel Georgescu este preşedintele de şedinţa. Precizăm că sunt 21 de consilieri prezenţi.
 
Proiectele 1 şi 2, iniţiate de Decebal Făgădău, au avut câte patru abţineri. Este vorba despre proiectele privind aprobarea rectificării bugetului municipal Constanţa pe anul 2015 şi a datei finalizării contractului de finanţare pentru proiectul „Parcul seniorilor” şi a cheltuielilor necesare finalizării acestuia.

La proiectul 3, consilierul Raluca Trandafir a solicitat explicaţii suplimentare. „Primăria Muncipiului Constanţa nu poate angaja cheltuieli de 9 miloane de lei cu o expunere de motive atât de superficiale fără să existe un raport de progres. Trebuie să ştim pe ce anume dăm atâţia bani, cât s-a cheltuit până acum şi care mai sunt sumele de angajat. Şi solicit aceste explicaţii pentru fiecare proiect", a spus consilierul local.

„Am avut la dispoziţie un termen foarte scurt pentru a elabora o expunere de motive, dar referitor la aceste proiecte aveam fie posibilitatea rezilierii contractelor şi returnarea banilor din bugetul consiliului local firmei câştigătoare, fie continuarea proiectelor şi asigurarea continuării acestora din bani de la bugetul local până în iunie 2016, aşa cum prevede ordonaţa de urgenţă făcută în acest sens”, a explicat Decebal Făgădău.

Şedinţa s-a încheiat. La proiectele 1-5 au fost câte patru abţineri din 21, ultimul proiect a trecut cu unanimitate.

După cum am arătat şi în alte ediţii, în cazul unor proiecte, s-a reuşit să se facă mici economii. Este cazul proiectului „Reparaţii capitale şi modernizarea pasajului Cumpenei” în faza DALI. În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 27 noiembrie, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi acestei investiţii. Valoarea estimată a investiţiei fără TVA era de 1.414,098 mii euro, din care C+M au fost estimate la 1.281,3560 mii euro.

Citeşte şi Azi. Sedinţă de urgenţă a Consiliului Local Municipal Constanţa. Proiecte tari pe ordinea de zi
Primăria pierde 10 milioane de lei din cauza întârzierii proiectelor cu finanţare UE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii