Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început cel de-al doilea carnaval din Mamaia. Vezi imagini (galerie foto)

ro

12 Jul, 2014 21:26 2317 Marime text
În această seară în Mamaia se desfășoară cel de-al doilea Carnaval.

Carele alegorice au început deja defilarea prin stațiune. Acestea se vor opri la scena mică din Piațeta Cazino, iar aici vor avea loc prezentări de modă marca FashionTV susținute de frumoasele modele care au fost alături de primarul Radu Mazăre săptămâna trecută. La prima ediţie din acest sezon estival a carnavalului, desfășurată sâmbăta trecută, primarul Radu Mazăre a ales să fie împăratul roman Cezar și a declarat deschis carnavalul de la bordul carului alegoric al Primăriei Constanţa, confecționat special pentru acest sezon estival.

50.000 de euro pentru car


Pentru acest car, Primăria Constanţa a alocat 50.000 de euro din fonduri publice (din banii constănțenilor) „Construcţia în sine. Şi vorbim despre carul ăsta, carul pe care-l vom avea la Ştefan cel Mare şi la Ramses, faraonul. Deci, toate trei însumate, toată construcţia şi butaforia costă 50.000 de euro. Fără lumini şi fără efecte. Platforma e a Primăriei. Din banii Primăriei, care organizează carnavalul“, a declarat înainte de prima ediție a carnavalului, Radu Mazăre.

În această vară, edilul urmează să mai interpreteze alte două personaje istorice - Ştefan cel Mare şi Ramses.

O primă ediție cu proteste


Amintim că prima ediție a carnavalului a fost umbrită de proteste. Însă, deși, în timpul zilei, Constanța a fost martora unor proteste împotriva edilului Radu Mazăre, primarul nu a fost afectat de acțiunea celor nemulțumiți.

Așadar, prima ediție a carnavalului a început în glorie în Mamaia, pe 5 iunie, chiar de ziua edilului. Preț de câteva ore, primarul din Constanța l-a întruchipat pe împăratul Cezar, iar spre finalul scenetei toți cei prezenți au asistat la moartea fictivă a lui Radu Mazăre (Cezar), „ucis” de propriul fiu, Răducu Mazăre (Brutus).  „Se bucură dușmanii! Credeau că am murit. Am rezistat eu 10 ani în fața lui Băsescu și a procurorilor lui. Un amărât de complot organizat de niște amărâți de senatori nu avea cum să reușească. Să continue carnavalul cu muzică și voie bună la Mamaia“, a declarat Radu Mazăre, la finalul scenetei. Edilul a profitat de momentul „învierii”, lăsând disputa politica să acapareze și Carnavalul din Mamaia.

Capturile foto le găsiți în secțiunea Imagini de mai sus.

sursă foto: capturi foto protv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii