Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicată Legea privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională (integral)

ro

14 Mar, 2018 11:07 17912 Marime text
Astăzi, a fost publicată în Monitorul Oficial al României numărul 227/14.III.2018 Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională.

Joia trecută, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, acest act normativ și el trebuia doar să fie publicat în monitor pentru a intra în vigoare.
Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 6 februarie.
 
Modificările vizează modul în care este asigurată hrana pentru deţinuţi, iar unul dintre criteriile avute în vedere a fost cantitatea şi calitatea hranei, aşa cum se arată în jurisprudenţa CEDO şi standardele stabilite de către Regulile Penitenciare Europene.
 
Reglementările actuale vizează doar valoarea calorică a hranei. Potrivit anexelor la proiectul de lege, economia estimată va fi de circa şapte milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de calorii garantat faţă de normele în vigoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii