Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost dezvăluită. Cum arată noua bancnotă de 20 de euro

ro

24 Feb, 2015 18:36 1373 Marime text
Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit azinoua bancnotă de 20 euro din seria “Europa”, care va intra în circulație în luna noiembrie a acestui an, informează un comunicat de presă al BCE, potrivit Agerpres.

 Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o “fereastră-portret” poziționată în hologramă. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Similar noilor bancnote de cinci și zece euro, noua bancnotă de 20 de euro include, de asemenea, un “număr verde-smarald” și un portret al Europei în filigran.
 
Aceasta este cea de a treia bancnotă din seria “Europa”, după cea de cinci euro care a intrat în circulație în luna mai 2013, urmată la sfârșitul lunii septembrie anul curent de noua bancnotă de 10 euro. Bancnotele din seria “Europa” cu denominări mai mari (20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro și 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. În paralel, actualele bancnote euro, emise în luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulație.

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii