Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:15 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost desemnat câștigătorul Galei Tânărului Actor – HOP

ro

13 Sep, 2014 12:07 1216 Marime text
 
Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor – HOP s-a desfăşurat în Costineşti și s-a încheiat ieri.  Potrivit organizatorului evenimentului, Uniunea Teatrală din România (UNITER),  câștigătoare a fost desemnată actriţa Ada Lupu. Artista a câştigat premiul „Ştefan Iordache", considerat marele premiu al Galei Tânărului Actor - HOP, pentru rolul din propria sa compoziţie „Nu e ceea ce pare", după fotografia „Penitent Daughter", de Gregory Crewdson, precum şi pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

Juriul final a fost format din Gianina Cărbunariu - regizor, Tudor Giurgiu - regizor, producător de film, Ioana Marchidan - dansator, coregraf, George Mihăiţă - actor şi Ana Ularu - actriţă.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii au decis ca premiul "Ştefan Iordache" să devină marele premiu al galei. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia 2009, pentru cel mai bun actor la secţiunea Individual. La această ediţie, premiul a fost înmânat de criticul de teatru Marina Constantinescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii