Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost descoperită o nouă metodă de mărire a celulelor creierului

ro

19 Jan, 2015 21:05 915 Marime text
 
Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au găsit un nou mod, mai ușor, pentru a mări și a cartografia celulele creierului folosind o tehnică cunoscută sub numele de 'microscopie de expansiune' care permite luarea de imagini de înaltă rezoluție ale celulelor creierului, cu obiectivul de a recrea funcțiile fiecărui neuron din creier, informează thetimesgazette.com, preluat de agerpres.com.
 
Oamenii de știință căutau un mod mai competent de a examina rețeaua complexă a celulelor creierului care stau la baza funcțiilor de vedere și de gândire, precum și bolile psihiatrice, atunci când s-au lovit de necesitatea de a lărgi imaginile cu celulele creierului pentru a face procesul de cartografiere mai ușor.
 
Cercetătorii au încercat pur și simplu să îmbunătățească ideea de microscop electronic — pentru care o echipă de oameni de știință a câștigat premiul Premiul Nobel în 1986 — și care permite vizualizarea clară și analizarea virușilor și a molelculelor. O altă echipă de oameni de știință a luat premiul Premiul Nobel în 2014 pentru dezvoltarea unei microscopii optice care permite o imagistică detaliată a celulelor și proteinelor la scara nanometrică.

Sursa: agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii