Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost coleg de şcoală cu Dinu Patriciu Ce spun arhitecţii constănţeni despre trecerea în nefiinţă a fostului vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România

ro

10 Jan, 2014 17:29 2676 Marime text
Dan Dron, fostul vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială Dobrogea (2001-2009) a fost condus astăzi pe ultimul drum. Născut la 4 aprilie 1950, Dron era absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu Bucureşti, promoţia 1975. De origine bucureştean, Dan Dron a fost coleg de liceu, dar şi de facultate cu Dinu Patriciu, cunoscutul om de afaceri de profesie arhitect.
Alexandru Bălan, preşedintele OAR Filiala Teritorială Dobrogea, susţine că trecerea în nefiinţă a lui Dan Dron este o pierdere pentru lumea arhitecţilor constănţeni. Conform spuselor lui Bălan, Dan Dron a predat o perioadă la Colegiul de Arte Regina Maria din Constanţa, dar şi la Universitatea Ovidius. A semnat nenumărate proiecte şi a fost distins cu un premiu al Uniunii Arhitecţilor pentru sistematizarea bulevardului Tomis. De asemenea, a proiectat blocul de pe bulevardul Tomis, situat la intersecţia cu strada Tulcei (de la OMV), model arhitectural care, ulterior, a fost preluat în mai multe zone din municipiul Constanţa.
Amintim aici că Dan Dron a fost, timp de zece ani, preşedintele Asociaţiei Arhitecţilor din Constanţa, dar şi membru în Consiliul de Conducere al Uniunii Arhitecţilor din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii