Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobată cotizaţia României către Academia Internaţională Anticorupţie (IACA)

ro

17 Oct, 2015 06:39 1583 Marime text
Prin Hotărârea de Guvern numărul 825 Guvernul României a aprobat cuantumul şi plata cotizaţiei voluntare de participare a Ministerului Justiţiei la Academia Internaţională Anticorupţie pentru anul 2015.

Valoarea cotizaţiei de participare a Ministerului Justiţiei, ca membru cu drepturi depline, la Academia Internaţională Anzicorupţie, este în limita echivalentului în lei a sumei de 10.000 de euro.
Actul normativ la care facem referire este semnat de primul ministru Victor Ponta şi contrasemnată pentru ministrul justiţiei de Liviu Stancu, secretar de stat şi de ministrul finanţelor publice Eugen Orlando Teodororvici.

România a devenit membru fondator al Academiei Internaţionale Anticorupţie (IACA), la conferinţa de inaugurare ce s-a desfăşurat la Viena, în anul 2010.

Acordul de înfiinţare a IACA a fost semnat de 35 de state din întreaga lume.

Printre obiectivele academiei se numără abordarea fenomenului corupţiei într-un mod cuprinzator şi interdisciplinar; profesionalizarea muncii anticorupţie pentru a atinge cele mai moderne şi mai exacte standarde; îmbunătăţirea substanţială a eficienţei instituţiilor, organizaţiilor şi persoanelor angajate în prevenirea şi combaterea corupţiei; elaborarea unor studii privind eficienţa strategiilor şi activităţilor anticorupţie; consolidarea dialogului existent, colaborarea, schimbul de sinergii între părţile interesate; construirea unor parteneriate cu părţile interesate implicate, preciza atunci MAE.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii